Site icon Lykten

HELG I OSLO: Tre nordafrikanere ranet nederlandsk turist med kniv

Det har vært en travel helg så langt for våre tjenestemenn i blått.

Det hele startet fredag morgen, med en knivstikking på det svært flerkulturelle stedet Grønland. En person ble kjørt til sykehus med ambulanse, mens en annen ble kjørt til arresten.

Noen timer senere, i 09-tiden, ble et postbud på runde i Gyldenløves gate stoppet av to utenlandske menn iført hettegensere. Mennene skal ha trukket frem en kniv og truet postbudet til å gi fra seg verdisakene sine.

Det fortsatte med hærverk og slagsmål på ulike plasser rundt om i hovedstaden.

En nederlandsk turist som befant seg i Stortingsgata rundt 03-tiden i natt skal ha blitt utsatt for et knivran av det som beskrives som tre nordafrikanske menn. Nederlenderen skal også ha blitt utsatt for kroppskade. Han ble funnet av en forbipasserende som hjalp ham med å ringe politiet. Turisten ble undersøkt av ambulanse etter hendelsen.

Et nytt ran fant sted bare en time senere. Denne gangen skal det ha vært to etniske nordmenn i 20-årene som skal ha ranet en mann på gaten.

20-åringene befant seg i Grønnlandsleiret da de ble funnet av politiet. De hadde på seg to mobiltelefoner som tilhørte den fornærmede.

Ifølge politiet skal mennene ha brukt vold for å ta fra ham verdisakene. Mannen klarte imidlertid å oppsøke legevakten uten hjelp.

Operasjonsleder Andre Kråkenes ved Oslo politidistrikt sier at de to gateranene ikke hadde noe med hverandre å gjøre, da sistnevnte menn i 20-årene var «to veldig norske gutter«.

NORDMENN: Selv om innvandrere står for den absolutt største andelen av kriminalitet og ran på gaten i Oslo, så finnes det også nordmenn som bidrar til statistikken. (Foto: Twitter).
Exit mobile version