Site icon Lykten

Skyting, knivran og overfallsvoldtekter – sommeren i Oslo har begynt

(Foto: Lykten.no)

Skyteepisoder, knivran og overfallsvoldtekter har i 2023 blitt synonymt med vår en gang så trygge hovedstad. Stadig oppdaterer politiet på sine sosiale medier og lokale aviser om utviklingen der Oslo nå er blitt «lillebror» til Stockholm, ikke bare i størrelse, men også kriminalitet.

I det svært flerkulturelle bydelen Furuset kunne politiet informere om skyting ved en skole med et halvt dusin personer involvert. Her er det snakk om eksklusivt innvandrerrelatert kriminalitet mellom gjenger med ikke-vestlig bakgrunn.

(Skjermbilde / NRK).

Og bare kort tid etterpå ble det avfyrt skudd på Grønland i bydel Gamle Oslo. To personer skal ha trukket hvert sitt våpen og siktet på hverandre utenfor inngangen til Grønland T-banestasjon. En av de to ikke-vestlige gjengmedlemmene skal ha avfyrt sitt våpen. Hendelsen fant sted klokken 19.00 foran forskrekkede vitner og forbipasserende.

(Skjermbilde / NRK)

Ladet pistol på Haugerud senter

På Haugerud skal politiet ha funnet en ladet pistol rett ved kjøpesenteret. En 17-åring skal være pågrepet. Han skal også være siktet for å ha båret et ladet våpen på offentlig sted. Siktelsen har en strafferamme på inntil seks års fengsel. Han har i tillegg en sak på seg for heleri av stjålne varer. Politiet opplyser at han skal være en del av et kriminelt miljø.

Tre overfall mot kvinner på Oslo øst – politiet søker en mørkhudet mann med afrikansk utseende

Avisa Oslo kan fortelle om hele tre forsøk på/gjennomførelse av overfallsvoldtekt på Oslo øst. To av dem foregikk på natten, men en av dem fant sted klokken 17 på ettermiddagen, i en park der barnefamilier ferdes.

«I alle tre sakene beskrives en mann med mørk hud og antatt afrikansk utseende, som var ukjent for de fornærmede. Alder anslås noe ulikt, men i alle sakene beskrives en gjerningsperson som kan være et sted mellom 20 og 40 år, og i ene saken oppfattet fornærmede at han snakket norsk.»

(Skjermbilde / Avisa Oslo)

Knivran på Youngstorget

Allerede dagen etterpå kan den samme lokalavisa fortelle om et personran med kniv ved Youngstorget. Fire personer i alderen 18-29 skal ha knivranet en mann i 20-årene utenfor Arbeiderpartiets partikontorer. Alle fire skal ha blitt pågrepet.

Går man videre nedover på politiets Twitter-profil kan man nærmest daglig lese om bruk av skytevåpen, kniver og vold. Det nevnes ofte om «grupperinger» og «gjenger» som har «uoverensstemmelser», som betyr oppgjør i narkotikamiljøet, som nærmest eksklusivt består av ikke-vestlige migranter.

 

Exit mobile version