Site icon Lykten

Demokratene støtter folket i Sogn Fjordane og vil ha en bindende folkeavstemning om tvangssammenslåingen

(Foto: Sandane, Sogn og Fjordane / Ragnebl / (CC BY-SA 4.0))

Styret i Demokratene Vestland har med stor uro fulgt med på den tvangssammenslåingen av fylker og kommuner som den borgerlige regjering har gjennomført mot sitt eget folk.

I vårt eget fylke Vestland ser vi at opp mot 70 prosent av innbyggerne i gamle Sogn og Fjordane vil ha fylket tilbake.

Demokratene i Vestland støtter folket i Sogn Fjordane og vil ha en bindende folkeavstemning om saken. Vidar Kleppe som er 2. stortingskandidat for Demokratene Vestland støtter fylkesstyre. Han går enda lenger og sier;

«Når Demokratene kommer inn på Stortinget til høsten vil vi i løpet av de 100 første dagene foreslå folkeavstemninger i alle fylker og kommuner som har blitt tvangssammenslått. En slik tvangspolitikk som er blitt ført er en hån mot folket og fører til berettiget politikerforakt.»

Vi forstår meget godt at folk i vakre Sogn og Fjordane vil ha tilbake sitt hjemfylke det handler om identitet. Dette gjelder også Troms – Finnmark og ikke minst monster fylket Viken.

Demokratene Vestland vil gjøre kravet om bindende folkeavstemning og oppløsning av tvangssammenslåingen av Sogn og Fjordane til en prioritert sak i valgkampen.

Exit mobile version