Site icon Lykten

Å logge av den digitale hverdagen

Smatttelefoner overtar stadig større deler av våre liv. Banktjenester, kamera, e-post, internett, sosiale medier, kart, apper for transport og bussbilletter er blant de tingene som smarttelefonene våre tilbyr. I tillegg tilbyr smarttelefonene YouTube, spill og annet vi bruker tiden på. Folk går med trynet ned i mobilskjermen overalt. Meg selv inkludert.

I dag investerte jeg i en «dum» telefon til noen hundrelapper. En Nokia 3310, som var populær rundt år 2000, og som har blitt relansert i fjor i en litt mer moderne utgave.

Den skal hjelpe meg til å logge av den digitale hverdagen som en smarttelefon gir. Min kjære iPhone får fra i dag en ny tilværelse i en skuff.

Jeg kjenner at jeg gruer meg til en enklere og mer analog hverdag, men jeg gleder meg også litt. Tross alt husker jeg hvordan ting var før smarttelefonene kom og tok over våre hverdagsliv. Men jeg tror likevel dette er et viktig steg i riktig retning. Tatt i betraktning hvor avhengige vi mennesker er av smarttelefoner, vil dette på en måte bli en slags digital avrusing.

Med nærmere en måned standby-tid, er denne telefonen langt mer praktisk som telefon enn smarttelefoner, som må lades daglig.

Kanskje mest av alt gleder jeg meg til å slippe konstant lading. Eller å måtte ha med meg lader dersom jeg skal være ute av huset i mer enn ett døgn.

I tillegg har den primitive nye klumpen innebygget FM-radio. Noe som utvilsomt er praktisk nå som Norge har gått over til DAB. Slik slipper jeg å lytte til nyhetene og til andre radioprogrammer. Skal bli herlig med litt utilgjengelighet og fullstendig mangel på en konstant digital informasjonsstrøm. =)

Ingen sosiale medier, ingen radio, ingen internett. Ikke noe som helst fancy. Bare en god gammeldags telefon som jeg kan ringe med.

Exit mobile version