Site icon Lykten

AVSLØRT: Studie viser at Google favoriserer venstreorienterte nettsider foran konservative

Google er en av de største, hvis ikke den den største pådriveren for trafikk til nettsider. Det betyr at de har et ansvar for å være rettferdige, objektive og gi brukerne en følelse av at de er i kontroll over hva man søker etter, ønsker og får som resultat. Dette har de sagt selv.

Men det er dessverre langt fra sannheten. Sannheten er at Google og deres ansatte og algoritmer siler ut, sensurerer og dirigerer trafikk til venstreorienterte og sosialistiske nettsider/kilder i en betydelig større grad, enn til den motsatte politiske siden.

Les også: Facebook innrømmer at de sensurerer konservative

En studie gjort ved Northwestern University i USA, viser at venstreorienterte nyhetskanaler, nettsider og aktivistsider fikk en betydelig høyere treffprosent hvis man puttet inn aktuelle søkeord fra politikk, nyheter og debatt i Googles søkemotor. Faktisk var venstreorienteringen hos Googles søkemotor så ekstrem at hele 62.4 prosent av treffene man fikk var fra venstreorienterte nettsider og nyhetskanaler, mens kun 11.3 prosent var fra kilder ansett som høyreorienterte.

Dette er et stort problem for informasjonsflyten og muligheten for å få en balansert og rettferdig informasjon til brukerne, ettersom over 87 prosent av internettbrukerne i USA bruker nettopp Google for å finne informasjon. 

Les også: Sensuren fortsetter – populær TV-prater fjernet fra alle sosiale plattformer

Informasjonen man får fra treffene på Googles søkemotor kan ifølge undersøkelsen få konsekvenser for politiske valg, offentlig debatt, kjøpemønster og andre viktige aspekter i våre samfunn.

At et selskap skal ha så stor makt, og dertil selv bruke sin egen politiske overbevisning til å endre hva brukerne får se og lese, er et stort problem for våre demokratier og åpne samfunn.

Google, Facebook, Youtube og Twitter i samme ideologiske båt

Her forteller den populære Youtuberen Mark Dice, som ikke tilhører venstresiden politisk, hvordan nettgiganten sensurerer og fjerner hans innhold fra plattformen.

Exit mobile version