Site icon Lykten

Beste escrow-tjenester for kryptohandel

For å gjennomføre trygge transaksjoner med kryptovaluta som Litecoin, Bitcoin, Ethereum og hundrevis av andre lignende digitale valuataer – er det best å bruke et mellomledd som du stoler på. Du bestiller et produkt og betaler til mellomleddet. Når mellomleddet har fått kryptovalutaen, sender selgeren produktet. Når du mottar produktet gir mellomleddet valutaen til selgeren. Slik unngår du å bli svindlet når du handler ting med kryptovaluta.

Disse mellomleddene kalles escrow-tjenester. De fungerer som en megler i et valutasystem som ikke har sentraliserte banker. Escrow-tjenesten tjener penger med å ta et lite transaksjonsgebyr. Noe som er en liten pris å betale for den tryggheten de gir i transaksjoner.

To typer escrow

I hovedsak finnes det to ulike typer escrow som er relevante her. Den ene er de store seriøse aktørene som tar seg av transaksjoner med vanlige penger. Som når folk kjøper biler, båter, eiendommer og lignende. Disse aktørene er som regel en del av større banker eller meglerfirmaer. Den andre typen escrow er de som tar Bitcoin og annen kryptovaluta. De fungerer på nesten samme måte, bare at all inntjeningen deres foregår med å ta små gebyrer for å gjennomføre transaksjoner med altcoin.

Ikke alle escrow-tjenester er like bra. Særlig gjelder dette for de som tilbyr tjenester med Bitcoin og lignende. Noen tilbyr slett service, og er vanskelige å kontakte om det skulle være noe. Andre og virkelig useriøse aktører kan stikke av med betalingen selv, og svindle både kjøper og selger.

På grunn av dette er det svært viktig å benytte escrow-tjenester til kryptovaluta, som er gode og til å stole på. Selv har jeg enda til gode å bli lurt av escrow. Men det er kanskje fordi jeg hele tiden har benyttet de som har best rykte. De som jeg vet at andre har brukt før meg med godt hell.

Escrow.com er en av de mest kjente og brukte løsningene for ordinær escrow med ordinære penger. Problemet med dem er at de ønsker veldig mye personlig informasjon om klientene. Informasjon som senere kan hentes ut av myndigheter eller andre. Noe som ikke alltid er ønskelig. Spesielt er det ikke ønskelig dersom du handler ting som selges på kryptomarkedene. Selv om det man kjøper i seg selv ikke er ulovlig.

BT-Crow

Selv har jeg tidligere kjøpt litt klær på kryptomarkedene. Kopier av merkeklær, som ofte er like gode som de originale merkene de etterligner. Ingenting viser en finger til kapitalismen som å kjøpe kopier av merkeklær, og attpåtil med kryptovaluta. Slike klær er i seg selv en statement. En statement mot systemet.

De gangene jeg har handlet med Bitcoin slik, så har jeg brukt en escrow-tjeneste som heter BT-Crow. Den er gammel og velkjent.

Til tross for at BT-Crow har en litt gammeldags UI, så fungerer tjenesten bra. En skal aldri skue hunden på hårene når det gjelder slike ting. Det er nemlig lett å la seg lure av fancy nettsider som lover gull og grønne skoger, men som bare lopper deg for valuta. Slike historier er det mange av rundt omkring. Jeg tenker også litt sånn at tillit er noe som må fortjenes. Derfor gjør jeg gjerne små handler først, og øker beløpene etter hvert. Hvis jeg fortsatt er litt skeptisk så prøver jeg å dele opp transaksjonene til å være minst mulig, men over flere deler. Slik at hvis noe skulle skje så er ikke alle pengene borte med en gang.

Her er onion-adressen til BT-Crow som jeg selv har brukt med godt hell:

3hu66ts3rafjyijobyl6fylzsoky6awgvspgypciqutcm5juwdkikgad.onion

Nå finnes det også en god del tyvegods og annet på disse markedene. Noe som er ulovlig å kjøpe og innføre til Norge. Kopier av merkeklær derimot er som regel produsert i Kina eller lignende, og de kan derfor selges veldig billig til forbrukere i Vesten. Her underforstått meg og deg. Slike produkter som ikke eksplisitt er ulovlige kan være en god investering, da de som regel bare koster en brøkdel av prisen av de opprinnelige merkene. Så får det bare være med copyright på merker og sånne ting. En varm lue er en varm lue, liksom.

I enkelte omtaler på nettet blir BT-Crow sagt å være litt trege. Men det er ikke min erfaring. Transaksjonene gikk greit sånn. Uansett spiller det ikke så stor rolle når du handler for relativt små beløp. Det er verre å når en skal håndtere betydelige beløp, og ting begynner å drøye ut. Å gå flere timer og lure på om du er blitt svindlet er ikke hyggelig

Escrow My Bits

En annen escrow-tjeneste som tilbyr transaksjoner med kryptovaluta er Escrow My Bits. Selv har jeg ikke prøvd den tjenesten enda. Men jeg hører litt delte meninger om dem, i forhold til BT-Crow. Da med tanke på at Escrow My Bits skal være raske. Likevel er det en del negative vurderinger av dem, blant annet fra folk som hevder å ha blitt lurt. Her er det greit å være forsiktig.

Noe av det fine med Escrow My Bits er at du overfører kryptovaluta til en konto hos dem, og så utløser de betalingen når selger har sendt produktet til deg. En god løsning. I teorien.

Ifølge omtaler av Escrow My Bits på ulike forum så er tjenesten upålitelig. At det ser ut til å være falske positive omtaler gjør ikke saken noe bedre. Jeg vil derfor være litt avventende med å bruke dem til transaksjoner. Så jeg holder meg bare til den tjenesten jeg vet at virker, selv om den av mange er holdt for å være treg.

At Escrow My Bits attpåtil har sine tjenester på clearnet er grunn til å være skeptisk. Selv om du bruker VPN og handler med vasket altcoin, så etterlater du deg et spor av informasjon som ikke alltid er like heldig. Særlig hvis du i motsetning til meg ikke sier deg fornøyd med å handle noen klesplagg eller den type ting.

Bare på grunn av dette vil jeg personlig heller anbefale å benytte de tjenestene som er Tor-baserte, slik at du kan være fullstendig anonym. Selv om du bare handler ting som i utgangspunktet er helt lovlige. Det er også en statement mot systemet, mener jeg.

Exit mobile version