Site icon Lykten

Gab er rammet av politisk korrekthet og sensur – lover å komme sterkere tilbake

SoMe-plattformen Gab har i løpet av de siste 48 timene blitt kastet ut av flere hostingselskaper. Videre har betalingstjenester som PayPal og Stripe kansellert plattformens betalingsløsninger.

Årsaken er ifølge MSM at skytteren som drepte 11 mennesker i en synagoge i Pittsburgh hadde en konto på Gab. Derfor blir plattformen forsøkt svertet som «høyreekstrem» og «en plattform for radikalisering» av såkalte journalister i MSM. Sannheten er at plattformen alltid har vært, og vil være, en plattform for ytringsfrihet for alle. Ikke noe mer enn det. Utviklerne bak Gab har ingen politiske preferanser som de ønsker å fremme, eller hindre. De ønsker bare ytringsfrihet. Derfor har alt-tech som Gab blitt utviklet. Slike plattformer skal være uten sensur og hindring av fri utveksling av innhold.

Big tech som Facebook og Twitter har også hatt sin del av massemordere, kriminelle og terrorister registrert med kontoer hos seg. Men det har aldri vært snakk om å ta ned disse plattformene fra internett. Det vi ser med Gab er en samordnet aksjon fra big tech for å rydde konkurrenter fra banen. Noe disse aktørene ikke går av veien for å bruke tragedier og menneskelig lidelse for å oppnå. En veldig kynisk og utspekulert fremgangsmåte.

Jobber med løsninger

Andrew Torba, som er utvikleren bak Gab, opplyser at han og teamet jobber med å få Gab tilbake på nett igjen. Men denne gangen med nye og bedre løsninger, slik at ikke big tech har mulighet til å fjerne dem. Ytringsfrihet og meningsfrihet er for viktig for disse utviklerne til at de velger å gi opp, selv om de blir utsatt for forfølgelser fra domeneregistrarer, webhostingselskaper og betalingstjenester.

For et par timer siden kom Andrew Torba med følgende pressemelding:

Trolig vil det på nåværende tidspunkt være umulig for big tech å stoppe Gab, siden plattformen allerede har fått et såpass godt rotfeste som den har. Nå som Gab blir utsatt for angrep fra den regressive og autoritære venstresiden, vil de måtte tilpasse seg miljøet som de eksisterer i. Noe som i praksis betyr at de er tvunget til å benytte løsninger som gjør at den politisk korrekte eliten ikke lenger kan sensurere dem. Blant annet kan dette gjøres med å flytte Gab over til såkalt bulletproof webhosting, eller legge det over på peer-to-peer-nettverk. Slik at brukerne av Gab overtar hostingen, én liten bit hver.

Les også: Bulletproof webhosting: Et verktøy for cyberkriminelle og journalistikk

Med den massive brukerdatabasen som Gab har, så vil ikke det være noe problem.Det hele er bare et spørsmål om tid før Gab er tilbake igjen.

Hvorfor er denne saken viktig?

Gab er ikke den første aktøren som blir forsøkt sensurert av big tech, MSM og NGO-er med onde hensikter. Nylig skjedde det samme med den kontroversielle nyhetssiden InfoWars og Alex Jones. En sensurering som ble bejublet av venstreradikalere både i og utenfor MSM. Problemet som melder seg er at saken med InfoWars har satt en slags presedens, slik at big tech og autoritære krefter nå tror de fritt kan sensurere og utestenge konkurrentene til big tech-aktører som Facebook, Youtube og Twitter. Men også alternative medier.

Det handler om ytringsfrihet. Ikke bare til mennesker med upopulære meninger, men ytringsfriheten til oss alle. Kan disse aktørene gå etter Alex Jones, InfoWars og Gab, så kan de like gjerne komme etter deg og meg i andre omgang. Nettopp derfor er det så viktig at den såkalte alt-tech-sfæren tar et oppgjør med denne ukulturen. Samtidig som de finner frem til nye og bedre løsninger som hindrer blokkering og sensur.

Her er det viktig å nevne at disse løsningene allerede eksisterer. Slik at plattformer som Gab helt fint kan legge seg på blokkjedene. Eller bruke sikrere og bedre webhosting.

Ingen norske medier har omtalt saken, unntatt NTB som kom med en kort melding om saken mandag. De alternative norske mediene har vært helt stille. Trolig kommer dette av at de som styrer disse alternative mediene ikke er kjent med hvordan sensur og blokkeringer av plattformer forekommer. Helt til det plutselig er dem selv det blir snakk om. Ikke umulig kommer dette også av en viss forgubbing innen de alternative mediene i Norge. Både hva gjelder medarbeiderne og skribentene, så vel som redaktører og publikum.

For meg er saken også viktig på et personlig plan. Ikke bare fordi jeg er en ivrig Gab-bruker, men fordi jeg i likhet med mange andre ser et uhyggelig mønster spre seg i vestlige land. Ytrings- og meningsfriheten er under direkte angrep fra autoritære krefter, som ønsker å hindre folk fra å dele ting som ikke er godkjent av etablissementet. Det er også viktig for meg personlig, fordi jeg er interessert i alt-tech, både som bruker, og fra et forskerperspektiv. Siden jeg baserer masteroppgaven min på nettopp alt-tech.

Nå lurer jeg bare på hvem som blir neste aktør som rammes av denne fanatiske sensurkåtheten. Kan det være Minds.com? I det minste holder de til på blokkjedene, slik at de ikke har sentraliserte servere som kan rammes av tjenestenekt eller lignende. Videre har Minds basert seg på Ethereum, som er en kryptovaluta. Krypto er nemlig ikke like lett å sensurere og blokkere som de vanlige betalingstjenestene. Enda.

Exit mobile version