Site icon Lykten

Google åpner for politisk korrekt sensur i søkeresultatene

Over hele den vestlige verden mister tradisjonelle medier innflytelse og makt, og det blir stadig vanskeligere for medienes globale eiere å forme meningene hos den brede massen.

Les også: Facebook ønsker å sensurer innvandringskritiske innlegg

Istedenfor søker mennesker seg til nye alternative medier som i økt utstrekning står på folkets og ikke makthavernes side.

Utviklingen er et problem, ifølge Googles toppsjef, som nå ønsker å forandre internett.

Les også: Snowden: «Facebook blir brukt til spionasje»

ØNSKER ENDRING: Google-sjefen mener at myndighetene og de globale teknologiselskapene må sørge for at brukerne av internett får opp nettsider med «de rette verdiene», når de søker etter informasjon.

– Det er for enkelt å bruke internett bare for å snakke og ha kontakt med likesinnede, istedenfor å søke etter perspektiv som man ellers ikke skulle eksponeres for. Denne tendensen til nasjonalistisk oppførsel viser at vi har et behov av et felles verdigrunnlag og et sterkt lederskap, skriver Eric Schmidt.

Les også: Sverige etablerer tankepoliti etter mønster fra DDR

Deretter etterlyser Google-sjefen at et samarbeid mellom myndighetene og globale teknologiselskap for å sensurere visse meninger vekk fra internett.

– Uten lederskap fra staten, innbyggere og teknologibedrifter, så kommer internett til å bli en plattform som kan splitte allerede hardt prøvede samfunn. Det blir et slags verktøy for å styrke feil personer og la feil stemmer kunne høres, konstaterer han og fortsetter:

– Vi behøver å styrke globale ledere som er klare til å slåss på en bred front for en human progressivitet og toleranse, og som fokuserer på alles rett til et bedre liv.

Les også: Blir registrert som rasister fra 3-års alderen

Den internasjonale Google-sjefen nevner ikke hvordan han vil blokkere vestlige innvandringskritikere fra internett, bortsett fra det man kan lese mellom linjene. Han er derimot veldig klar i forhold til Russland.

– I Russland ser vi horder av nett-troll som systematisk trakasserer demokratiske personer og sprer falsk informasjon på internett og i sosiale medier, skriver Eric Schmidt.

Exit mobile version