Site icon Lykten

Google kan bli blokkert i Russland

Ifølge Russia Today kan nettgiganten Google bli blokkert i Russland innen relativt kort tid. Russiske myndigheter er allerede i gang med å gjøre lovendringer som gjør denne blokkeringen mulig.

Fantastiske nyheter.

Russland gjør endelig det hele verden skulle gjort for lenge siden. Nemlig å vurdere blokkering av nettgiganten Google. Onsdag kunne Russia Today melde om dette i en riktig gladsak av en artikkel.

RT skriver:

Russian legislation may be amended to allow harsher sanctions against foreign IT-companies, including blocking Google, that keep violating the country’s laws, Russia’s telecom watchdog Roskomnadzor warned.

Enda bedre er at lovendringene trolig også vil ramme andre nettgiganter, som Facebook og Twitter.

RT skriver følgende:

In September, the watchdog also threated to block Facebook in Russia as the company violated the bans on storing of Russian citizens’ personal data on servers located outside the country.

Big Tech er et stort problem

Russland er ikke det første landet som vurderer å blokkere nettgiganten Google. I løpet av de siste årene har Kina blokkert Google, Facebook, Twitter og Instagram.

Noe som blant annet er omtalt av New York Times.

Spør du meg så er dette veldig riktig. Ingen har egentlig bruk for disse tjenestene. I tillegg så stjeler de brukerdata, og misbruker det etterpå. Noe som Cambridge Analytica-skandalen klart viste frem.

Problemet oppstår når folk flest begynner å bruke disse tjenestene, i den tro at det er trygt siden alle andre gjør det. For å deretter bli overvåket, bokstavelig talt, av tjenester som de selv velger å bruke.

Gmail og Facebook er åpenbart verstingene her. I det minste ut ifra hva som er allment kjent. Brukere av tjenesten Gmail får sine e-poster automatisk avlest, for at Google og deres samarbeidspartnere skal finne nøkkelord som de kan bruke til å skreddersy reklame til brukerne.

Noe som ifølge The Guardian ble kjent allerede i 2013.

At folk velger å bruke Gmail er objektivt sett helt sykt. Tatt i betraktning den fullstendig manglende sikkerheten, og mangelen på privatliv.

Men folk er dumme nok til å bruke det likevel.

Exit mobile version