Site icon Lykten

Stor interesse for ny konkurrent til Twitter

I juli i år etterlyste den ideelle organisasjonen WikiLeaks et alternativ til Twitter.

Anledningen var at Twitter har begynt å sensurere og stenge ned kontoer til brukere som ikke tilhører den politisk korrekte delen av befolkningen.

I særdeleshet har konservative og mediekritiske brukerprofiler blitt fjernet.

Les også: Google åpner for politisk korrekt sensur i søkeresultatet

Den åpne homoseksuelle Breitbart-redaktøren Milo Yiannopoulos er en av de mest kjente brukerne som har fått kontoen sin stengt permanent. Men også tidligere redaktør av New York Times, Robert Stacy McCain og jusprofessor Glenn Reynolds er andre kjente navn som har blitt bannlyst.

I tilfellet McCain er det ennå litt uklart hvorfor hans konto ble stengt, men Reynolds konto ble stengt etter at han negativt om vandaler som angrep politiet, plyndret butikker og brant ned bygninger.

WikiLeaks er urolige for at sensuren til slutt kommer til å nå dem. Organisasjonen er avskydd av det amerikanske politiske etablissementet og grunnleggeren Julian Assange har blitt anklaget for å være spion.

Les også: Twitter stenger og sletter kontoer som er kritiske til venstreorientert politikk

Allerede i august ble det annonsert at konkurrenten ville hete Gab på nettsiden Regated.com.

Formålet med den nye tjenesten er å tilby en plattform med få eller ingen politiske dørvakter. Ifølge nettsiden gab.ai er «ulovlig pornografi», «trusler og terrorisme», samt spredning av «privat informasjon» det eneste som er forbudt på Gab.

Ellers er tjenesten slående lik Twitter. Istedenfor «tweets» kalles beskjedene som skrives «gabs». Det maksimale antallet tegn en «gab» kan inneholde er 300, istedenfor 140. Brukere kan også stemme opp eller ned gabs og brukere kan følge hverandre.

Les også: Facebook innrømmer å ha slettet hundretusenvis av innlegg på en måned

Symbolet for tjenesten Gab er en grønn frosk som minner om «Pepe the frog», som er en frosk som har blitt et symbol for den alternative høyresiden i USA.

Grunnleggeren av Gab poengterer imidlertid at tjenesten er åpen for all, ikke bare for de med visse politiske meninger.

Måneden etter at Gab ble kjent rapporterte nettstedet Breitbart at 120.000 gabs har blitt sendt ut de to første ukene.

– Verdens respons på Gab kan ikke beskrives som noe annet enn utrolig, kommenterte visepresident Andrew Torba.

Men enn så lenge befinner Gab seg i betafasen. Den som vil prøve den nye tjenesten må stille seg i kø og der står det allerede 160.000 andre som venter på å få bli medlemmer.

Relatert:

Exit mobile version