Site icon Lykten

Wolfenstein 3D på en grafisk kalkulator

I dag har jeg vandret rundt i regnet og fanget Pokémons. Da jeg kom hjem gjorde jeg ferdig et lite prosjekt som jeg har hatt gående med en Casio fx-9750G2 grafisk kalkulator. Nemlig å programmere kalkulatoren til å gjøre noen flere ting enn bare matematikk. For eksempel å spille på den.

Som tenkt så gjort. Siden kalkulatoren har en veldig enkel mainframe, så var det ingen vanskelig sak å omprogrammere den litt. Med ny firmware og noen roms var det relativt lett. Jeg fikk lagt inn spill som Bubble-Shooter, Space Invaders, biljard, og Wolfenstein 3D på den. Pluss noen flere spill. Det morsomste med alt er at det fungerer relativt knirkefritt. Samtidig som kalkulatoren beholder sine opprinnelige funksjoner til matematikk og grafisk fremstilling av grafer i tillegg.

Slik ser det ut:

Wolfenstein 3D fungerer veldig godt på den grafiske kalkulatoren. Man styrer bare med piltastene på kalkulatoren, og skyter med SHIFT-knappen. FOTO: Akroma.no.
Kalkulatorer kan være gøy. FOTO: Akroma.no.
Space Invaders er en annen klassiker som passer godt på kalkulator. FOTO: Akroma.no.
Spillene jeg la inn på kalkulatoren. Her er klassikere som Pac Man, Minesveiper, Pong, biljard og flere. FOTO: Akroma.no.
Kalkulatoren som jeg har brukt til dette prosjektet er en helt vanlig kalkulator. Den har naturligvis beholdt sin opprinnelige funksjonalitet også. FOTO: Akroma.no.
Exit mobile version