Site icon Lykten

Hans navn var Robert Kichigin

Robert Kichigin var en flink, talentfull og intelligent gutt. Ett av fire søskenbarn. Han spilte cello. Han reparerte og solgte biler, selv om han ikke var gammel nok til å kjøre dem.

LYKKEN SOM SPRAKK: Familien Kichigin innvandret til USA fra Kasakhstan og integrerte seg raskt i lokalsamfunnet. 15-årige Robert spilte cello og reparerte biler. Nå etterlater han seg en lillesøster, to lillebrødre, mamma og pappa. Hans liv ble tatt fra ham da hans kulle kjøpe en mobiltelefon av en mørkhudet mann. (Foto Privat).

Den 18. mai ble han kjørt av sin mor til et leilighetskompleks i byen Charlotte i delstaten Nord-Carolina, der han skulle kjøpe en mobiltelefon. Vel fremme ble han møtt av den 18-årige Clifton Trimaine Stanfill. Istedenfor å selge en mobiltelefon, trakk den mørkhudede mannen en pistol mot den hvite gutten og skjøt ham.

Kichigin klarte å sette seg i bilen og kjøre vekk et lite stykke før han kræsjet i et nærliggende skogholt. Moren hans, som jobbet som sykepleier i hjemlandet, forsøkte å gi livreddende hjelp til sin døende sønn i bilen. Han døde kort tid etterpå på sykehus. 18-årige Clifton Trimaine Stanfill hadde til tross for sin unge alder allerede et alvorlig rulleblad. I februar ble han pågrepet for planlegging av væpnet ran og væpnet ran.

Kort tid senere var allikevel ute på gatene som følge av reformer i justispolitikken i USA, noe som har møtt stor motstand blant politiet i delstaten. Og deres bekymringer var korrekte. Kun tre måneder senere gjentok den afroamerikanske 18-åringen sin tidligere forbrytelse. Stanfill fikk lurt den hvite 15-åringen til sin leilighet, der han planla å stjele pengene til Robert Kichigin. Med drap om nødvendig. Nå er Clifton Trimaine Stanfill siktet for drap, ran med et farlig våpen og planlegging av å rane noen med et farlig våpen.

Drapet fikk kun lokal nyhetsdekning. Ingen reportasjer på de store nasjonale nyhetene. Ingen bilder av 15-åringen eller hans familie gråtende i sorg. Ingen tårevåte reportasjer og artikler av CNN, MSNBC, ABC eller de andre nyhetsgigantene.

Exit mobile version