Site icon Lykten

SV-politiker hyller omgjøringen av Hagia Sofia til moske

HAGIA SOFIA I ISTANBUL. (Foto: Adli Wahid (CC BY-SA 3.0))

Islamiseringen av kjente landesmerker og statlig overtakelse av kirker i Tyrkia går sin gang. I Norge får omgjøringen av den historiske Hagia Sofia til en moske støtte av medlem av Buskerud innvandrerråd og SV-politikeren Nasim Rizvi. Pakistanske Rizvi sin Facebook-vegg handler i stor grad om innvandring, rasisme og hvor mye urettferdighet det finnes mot mørkhudede i Norge og Vesten. Og en stor dose islam. Det samme gjelder for SV-politikerens Twitter-profil, som ikke har vært oppdatert siden november, 2017.

Hagia Sofia ble opprinnelig bygget som en ortodoks kristen katedral for 1.500 år siden, men ble konvertert til en moske etter den ottomanske invasjonen i 1453. Den ble så i 1934 konvertert til et museum på ordre fra Mustafa Kemal Ataturk, grunnleggeren av den moderne, sekulære staten Tyrkia.

KIRKE I ISTANBUL STÅR DET PÅ GOOGLE. MEN IKKE MYE LENGER. (Skjermbilde/Google).

Nå ønsker man altså å skru klokka tilbake i Tyrkia og gi freden mellom de ulike religionene i landet en mer usikker fremtid. Det vil føre til at Tyrkia vrir seg mot islamismen og vekk fra det åpne og inkluderende samfunnet man har ønsket å fremstå som, skriver det internasjonale kirkerådet i et åpent brev.

Også Unesco har kritisert beslutningen. Men her i Norge møtes altså islamiseringen av den gamle katedralen og moskeen til en aktiv moske igjen med glede og hyllest av SV-politikere. 

Nasim Rizvi uttalte selv at hun ønsker at hennes egne barn skal gifte seg med muslimer under et intervju med Dagsavisen i 2017:

Fra Dagsavisen:

For mange i Norge er tvangsekteskap, men også arrangerte ekteskap som ikke er inngått under tvang, noe fremmed. Nasim Rizvi har pakistansk bakgrunn, men har levd det meste av sitt liv i Norge.

At mange foreldre ønsker at barna gifter seg med noen med den samme kulturelle eller religiøse bakgrunnen, har hun for øvrig forståelse for.

– Jeg ønsker at mine barn skal gifte seg med muslimer. Men det er mulig å si det og å være integrert. Det er mine ønsker. Man må ikke stå på ski og spise brunost for å være integrert. Samtidig bør barn få friheten til å gifte seg med hvem de vil. Å gi barna sine valg, er integrering.

Exit mobile version