Site icon Lykten

Hennes navn var Jessica Doty Whitaker

Whitaker og hennes forlovede, Jose Ramirez, gikk en tur langs Canal Court i byen Indianapolis klokken tre på natten, etter å ha feire den amerikanske nasjonaldagen. De ble da passert av en gruppe med Black Lives Matter-demonstranter. Gruppen besto av fire menn og en kvinne.

«BLM-tilhengerne hadde gått forbi henne og hennes forlovede og ropt ‘Black Lives Matter’, da Jessica svarte ‘all lives matter'», forteller kvinnens far, Robert Doty til nettsiden The Gateway Pundit. 

En mann i BLM-gruppen skal da ha tatt frem et skytevåpen, hvorpå Ramirez tok frem sin egen pistol, som førte til at den rasistiske gruppen med mennesker trakk seg tilbake og paret kunne gå videre fra plassen. Men bare noen minutter senere ble småbarnsmoren brutalt skutt og drept.

«De gikk opp en bakken og vi trodde de hadde forlatt plassen, men de hadde lagt seg i bakhold ved en bro og ventet på at vi skulle passere. Det var der hun ble skutt», sier Ramirez.

«Jeg bare holdt rundt henne da det skjedde. Hun bare falt sammen. Jeg snudde meg rundt og skjøt mot drapsmennene. Det var bare en reaksjon. Jeg så ingen og har forhåpentligvis ikke truffet noen», sier Ramirez.

Les også: Hans navn var Cody Holte

Kvinnens søster, Jennifer Whitaker, forteller at hun var en utdannet sykepleierassistent som jobbet i hjemmesykepleien og forberedte seg på å fullføre utdannelsen sin til å bli en sykepleier.

Les også: Ingen marsjer og ingen protester da uskyldige menn, kvinner og ungdommer blir skutt og drept i USA

Gjerningspersonene fremdeles på frifot

Politiet ankom plassen 40 minutter senere, da var småbarnsmoren Whitaker fremdeles i live. Hun ble umiddelbart kjørt til sykehuset, men døde av sine skader. Ifølge opplysninger skal hun ha blitt truffet av tre kuler, to i beinet og ett i hodet. Ifølge lokale medier skal det være den tredje skyteepisoden på en uke langs dette vannet og den andre med dødelig utgang.

Gjerningspersonene er fremdeles på frifot og politiet søker etter vitner. Overvåkingskameraer i området viser flere mennesker i bevegelse i området i tiden da småbarnsmoren ble skutt og drept.

Ektemannen sier at det vanskeligste med det hele er å fortelle for kvinnens treårige sønn at mamma aldri kommer tilbake.

«Det er vanskelig å fortelle for ham at hans mamma er i himmelen og at hvis han vil snakke med henne så må han se opp for å si: «Jeg elsker deg mamma», sier Ramirez.

Les også: Nye sjokkvideoer fra USA – hvite mennesker utsatt for drapsforsøk

Ignorert av massemedia

Hendelsen har i stor grad blitt ignorert av amerikansk massemedia, i særdeleshet på nasjonalt plan, noe som har opprørt mange. På Facebook kritiseres media for at de ikke har rapportert om hendelsen og spekulerer på om det er fordi BLM var involvert og at offeret er en hvit kvinne.

Les også: VIDEO: Mediabløff at svarte systematisk drepes av politiet

En innsamlingsaksjon har blitt startet på GoFundMe for Whitakers sønn, samt for å dekke kostnadene for hans mammas begravelse. I skrivende stund har det kommet inn 56.734 dollar.

På Facebook ber Doty Whitakers far, Robert J Doty Sr. om rettferdighet etter drapet på sin datter og sier at han tror drapet var en «rasistisk forbrytelse».

Han får støtte fra en kvinne ved navn Elizabeth Lopez:

«Vi krever at Black Lives Matter blir klassifisert som en terrororganisasjon».

«Jeg er helt enig», svarte Doty Sr.

Les flere dyptgående artikler om opptøyene rundt Black Lives Matter og Antifa her:

 

Exit mobile version