Site icon Lykten

15 000 svenske pensjonister risikerer å sulte ihjel

Yngve Gustafson sier til Sveriges Television at det er «veldig, veldig mange» eldre svensker som sulter i unøde.

– Vi vet at mer enn halvparten av de gamle på svenske eldrehjem er underernærte. Det betyr at 15 000 personer i eldreomsorgen sulter ihjel, sier Yngve Gustafson til SVT.

Årsaken er blant annet personalbrist og underbemanning innen eldreomsorgen, som fører til at det blir mindre tid til å gi de eldre mat. Dessuten tvinges personalet ofte til å legge de eldre så tidlig at de blir liggende i sengen uten mat under store deler av døgnet.

Tallene som bygger på studier av et representativt utvalg av eldre personer, kommer på samme tid som den svenske statsministeren Fredrik Reinfeldt informerte om at det ikke finnes penger igjen til å bedre eldreomsorgen fordi «alle pengene som er til overs på budsjettet skal gå til innvandring.»

SVERIGE FOR ALLE: Fredrik Reinfeldt og de innvandringsvennlige partiene i Sverige har enorme utgifter både til u-hjelp og til de over 100 000 innvandrerne fra den tredje verden som ventes årlig til landet. De eldre som har bygget landet finnes det dessverre ikke noen penger igjen til, uttalte Reinfeldt i en tale sist uke.

Eldresvikt også i Norge

Frierord.no kunne tidligere denne uken rapportere om hvordan seks bydeler i Oslo kutter i matvarehjelpen til eldre og syke.

I bydel Grünerløkka mister over 66% av de som tidligere har fått denne hjelpen, etter noe avdelingsdirektør for helse og sosialtjenester i bydelen, Tone Thorsen, kaller «effektivisering». De som blir rammet av denne effektiviseringen inkluderer en kvinne som er nesten helt blind og en mann som har hjertesvikt, kols og klumpfot.

Denne informasjonen kommer samtidig som rødgrønne politikere ønsker å belaste statsbudsjettet med ennå flere tusen flyktninger og asylsøkere som følge av de religiøse konfliktene i Midtøsten, noe som vil koste norske skattebetalere milliarder av kroner.

Exit mobile version