Site icon Lykten

2 500 asylsøkere får boliger i uken – svenske studenter må bo i telt

Sverige har over 350 000 studenter, men kun 80 000 studentboliger. Dette fører til at flesteparten av studentene i Sverige må ut på privatmarkedet og betale høye leiepriser for å kunne studere nære høyskolene og universitetene. Ventetiden på en studentbolig varierer i de største byene, men er alt fra 3 til 5 år.

Til tross for at det er i hovedsak svenske studenter som ikke kan finne tak over hodet, så vil Teo Strömdahl Östberg, som er formann Stockholms stundentforening, flytte søkelyset vekk fra de mange svenske studentene som sliter med å finne en studentbolig. Östberg mener at det er  utenlandske studenter som diskrimineres på utleiemarkedet grunn av «fordommer, rasisme og sexisme» hos utleiere i hovedstaden og at dette er hovedproblemet.

Svenske studenter vs asylsøkere

Samtidig som svenske studenter tvinges til å bo i telt på gressplener, så informerte Migrationsverket (UDI i Sverige) nylig at de hurtigbehandler ytterligere 6 000 boligplasser til asylsøkere som er på vei til landet. Dette fordi man stadig oppjusterer antallet asylsøkere som ventes til Sverige. Vårt naboland har Europas mest gjestmilde asylpolitikk, som i praksis sier at alle som kommer til landet fra land som Syria og Irak, får bli.

ASYL-LUKSUS: Slike asylslott venter på de mange tusenvis asylsøkerne som ankommer Sverige hver uke. Her ser vi Glava Gästgård, som nå har blitt omgjort til asylmottak. Inne finner man lysekroner og overdådige spisesaler. Her bor 200 asylsøkere til en pris på to millioner kroner i måneden. Regningen tar skattebetalerne.

Mellom 2 500 og 3 000 nye asylsøkere ankommer vårt naboland hver eneste uke. Samtlige av disse skal ifølge regjeringens vedtatte politikk tildeles plass på en boenhet med krav på høy standard, så høy at boenhetene først må evalueres og godkjennes før de kan benyttes av asylsøkerne. Også de boenhetene som tidligere har fungert som vandrehjem og hotell er ikke garantert godkjenning pga. standarden som kreves for asylsøkerne. Samtlige asylsøkere og deres familier skal deretter også tilbys leiligheter som er tilpasset dere behov. For svenske studenter er virkeligheten altså en helt annen.

 

Exit mobile version