Site icon Lykten

200.000 innvandrere gjenstand for repatrieringslov. «En veldig bra ide for Danmark»

FLYR HJEM MED BIDRAG FRA DEN DANSKE STATEN. (Foto: Pixabay).

I 2019 flyttet 502 migranter tilbake til sine hjemland fra Danmark. Det er en økning fra de 360 som flyttet året før.

Ikke siden 2011 har så mange innvandrere forlatt Danmark som i fjor. Da var i hovedsak tyrkere og bosniere som reiste hjem. Nå er det syrere og somaliere som står for hoveddelen.

Den danske repatrieringsloven tilbyr sjenerøse bidrag til de innvandrere som vil hjemvandre. De fleste som takker ja til tilbudet er arbeidsløse eller utenfor arbeidsfør alder.

«Det er en veldig fra avtale for Danmark når utlendinger som vil hjemvandre til sitt tidligere hjem- eller oppholdsland får økonomisk støtte og forlater Danmark. Derfor der det også et veldig bra system», kommenterer utlending- og integrasjonsminister Mattias Tesfaye fra Socialdemokraterne.

MATTIAS TESFAYE. (Foto: Socialdemokraterne.dk / Twitter).

En lovendring innført i fjor har gjort det mulig for ytterligere migranter å returnere til sine opprinnelsesland. Hele 200.000 innvandrere i Danmark har nå rettigheter til å søke om bidrag for hjemreise. For 60.000 av disse har danske kommuner informasjonsplikt å informere dem om muligheten for hjemreise med bidrag.

Også mennesker født av innvandrere i Danmark har rett til å søke på den nye ordningen.

De innvandrerne som flytter hjem har en angrefrist på to år. Om de i løpet av denne perioden velger å flytte tilbake til Danmark, må de betale tilbake hele ytelsen de fikk for hjemflyttingen. Fra 2012 til 2017 var det kun åtte prosent av de som reiste som benyttet seg av muligheten til å returnere til Danmark innen to år.

Repatrieringsloven er i høy grad basert på frivillighet og er separat fra de innvandrere som utvises fra landet med tvang etter å ha blitt nektet oppholdstillatelse eller er dømt til utvisning.

Exit mobile version