Site icon Lykten

29-årig «flyktningbarn» påstod han var 17 – nå skal han utvises

Den sudanesiske mannen Jonathan Nicola kom til Canada den 23. november ifjor og oppga da til myndighetene at han var 17 år gammel. Han fortalte at han var på flukt fra krig og fattigdom i sitt hjemland, noe de kanadiske migrasjonsmyndighetene trodde på.

De ga ham et studentvisum og midlertidig oppholdstillatelse fram til 31. januar neste år, skriver avisen Windsor Star.

Det påståtte 17 år gamle «flyktningbarnet» fikk begynne på skolen Catholic Central High School i Windsor, Ontario, sammen med andre elever i 17-års alderen. Der har den over to meter lange afrikaneren vist seg å være et lovende baskettalent som med bred margin utklasset de andre basketspillende tenåringene på skolen.

«Suksesshistorien» om flyktningbarnet fra Sudan resulterte i flere gråteartikler i lokalpressen og ble også dokumentert på film.

Og det hadde kunnet fortsette slik, om Jonathan Nicola ikke hadde bestemt seg for å forsøke å komme seg over grensen og inn i USA. Da han søkte om visum måtte han gjennom en fingeravtrykkskontroll. Det ble da avslørt at han har forsøkt å ta seg inn i USA tidligere og da oppgitt at han er født i november 1986, istedenfor november 1998.

Det 17-årige «flyktningbarnet» fyller altså ifølge sine egne opplysninger 30 år i høst. Ettersom det er åpenlyst at han lyver om sin identitet, nektes han visum og de kanadiske myndighetene ble informert om den ulovlige innvandreren.

Nå har Jonathan Nicola blitt pågrepet av det kanadiske grensepolitiet. Han holdes innelåst under påvente av en utredning for å fastslå hvordan han i det hele tatt har klart å komme seg inn i landet og om noen har hjulpet ham.

Ulovlig innvandring er en forbrytelse i Canada som kan medføre fengselsstraff, men Windsor Star skriver at det er mer trolig at det 29-årige flyktningbarnet så snart som mulig vil bli utvist tilbake til sitt hjemland istedenfor å bli satt i fengsel.

Exit mobile version