Site icon Lykten

450 arrestert, seks knivstukket og 43 politibetjenter skadet under flerkulturell festival i London

Det var tid for den årlige Notting Hill Carnival, som går av stabelen i et område som tradisjonelt sett har vært  bebodd av afro-briter av karibisk opphav. De siste tiårene har området imidlertid blitt utsatt for en oppblomstring av butikker, kafeer og dyre boliger, og en større andel etniske briter.

Det flerkulturelle karnevalet avholdes imidlertid fremdeles i bydelen, med prangende farger, glitrende kostymer og høy musikk. Det tiltrekker seg en stor andel av ikke-vestlige fra nærliggende områder, men også turister fra hele verden.

De siste årene har det hele utartet seg i negativ retning. Opptøyer, gjengvold, knivstikkinger, ran, voldtekter og drap har satt sitt preg på festivalen og lokalområdet. Dette har ført til at beboerne nå tar sine forhåndsregler før karnevalet starter.

Hundrevis av huseiere hadde spikret opp treplater foran vinduer og dører, parkert bilene sine vekk fra området og forberedt seg på lite søvn.

Politiet møtte mannssterke opp med over 7.000 betjenter, overvåkingskameraer med ny programvare som skal gjenkjenne ansikter var installert og butikker, puber og restauranter hadde stengt dørene sine og blokkert inngangen.

Resultatet ble verre enn forventet.

Festivalen har blitt holdt siden 1960-tallet, men har altså de siste årene blitt mer kjent for uro og massive utgifter for byens innbyggere.

Det rapporteres at gjenger med ikke-vestlig opphav bruker festivalen for sine interne oppgjør, gjerne med skyte- og stikkvåpen. Ikke sjelden opererer de i gjenger på 25 personer utkledd i spesielle farger som kjennetegner deres gjeng.

Det har gått så langt at det nå er fremmet forslag om å flytte festivalen ut av Notting Hill og til en park eller et avsidesliggende område.

ELEKTROSJOKKVÅPEN: Politiet beslagla blant annet et elektrosjokkvåpen som kan paralysere et menneske, i verste fall medfører bruk av våpenet dødsfall.

Lokalbeboere har fått nok

En beboer i nabolaget, Sheila Robinson, har bodd der siden 1965 og husker de første paradene. Hun fortalte følgende til mediene:

– Hvert år har det blitt verre. Jeg pleide å elske paradene og det brakte mennesker sammen, men det har endret seg dramatisk siden de startet med det. Det pleide å være en markering for samhold, men vold har nå blitt endel av karnevalet. Det skaper splid og vi har fått nok. Noe må endres radikalt.

FARGERIKT: Karnevalet i Notting Hill er verdenskjent. Men de siste årene har vold og hærverk ført til at ryktet har blitt betydelig forverret. Nå snakkes det om å flytte hele evenementet til en park eller et utenforliggende område.

Mellom 500.000 til en million mennesker befinner seg i området under helgen når festivalen gjennomføres.

Det antas at det hele har kostet skattebetalerne i London over 6 millioner pund, nærmere 65 millioner kroner.

RYDDER OPP: Butikkeiere og lokale beboere må ut og vaske og rydde opp etter festivaldeltakerne hvert år.

Grov vold mot hvit kvinne

Frieord skrev om festivalen i fjor og hvordan en hvit kvinne skal ha blitt svært brutalt mishandlet av en mørkhudet mann etter at hun avviste ham etter hans seksuelle tilnærmelser.

GROV VOLD: Den unge hvite studenten skal ha sagt nei da hun ble klådd på av en høy mørkhudet mann. Dette førte til at hun ble brutalt og uprovosert slått ned. Resultatet ble brudd i øyehulen. (Foto: Privat)
Exit mobile version