Site icon Lykten

51 organisasjoner i Brussel kobles til terrorisme

I et forsøk på å slå ned på radikal islam har politiet gjennomført hus til husundersøkelser i mer enn 8.600 boliger og sjekket 22.668 innbyggere i distriktet Molenbeek, som The Guardian omtaler som “Europe Jihad Central.” De identifiserte 72 terrorister.

Ransakingene ble gjennomført det siste året etter at politiet fikk 39 millioner euro øremerket til å bekjempe terrorisme. Av de 72 terrormistenkte som politiet identifiserte sitter 20 allerede i ulike fengsler i Belgia, 26 er i Syria eller Irak og 26 befinner seg i Belgia og blir ifølge myndighetene «fulgt tett opp».

Les også: Muslimer drepte 35 og skadet 300 i terroraksjoner på flyplass og T-bane i Belgia

Politiet undersøkte 1.617 organisasjoner i innvandrerbydelen Molenbeek. Av disse ble 51 funnet å ha koblinger til terrorisme og radikal islam, skriver Clarion Project. En rekke høyprofilerte terrorister har vært knyttet til Molenbeek, inkludert gjerningsmennene for Bataclan angrepet i Paris i 2015, der 130 mennesker ble drept.

Hus til hus-undersøkelsene og den øvrige etterforskningen er blitt sterkt kritisert av bydelsordføreren i Molenbeek, Françoise Schepmans, som har kalt terroretterforskningen for “ond og uberettiget.” I et åpent brev til den belgiske innenriksminister Jan Jambon skriver han at han håpet det, etter andre verdenskrig, var slutt på den type praksis hvor mennesker ble pekt ut på bakgrunn av deres religion.

Exit mobile version