Site icon Lykten

6-åring: «Mamma, er jeg ond fordi jeg er hvit?»

En mamma i delstaten Virginia i USA fortalte en skremmende historie under et åpent skolemøte med andre foreldre og skolens representanter.

En dag kom hennes 6-årige datter hjem fra skolen og spurte sin mor; «Er jeg ond fordi jeg er hvit?». Moren forteller at datteren skal ha blitt lært dette i en historietime på skolen. Det har vært en svært opphetet debatt i USA det siste året vedrørende såkalt CRT (kritisk raseteori), der man setter fokus på hudfarge og etnisitet, og at hvite mennesker er i en særskilt negativ posisjon historisk.

Les også: Rasismen mot hvite mennesker aksepteres på sosiale medier

Men det stopper ikke der. Den samme skolen er i svært hardt vær etter at det kom frem at man har dekket over to voldtekter mot jenter på to skoler i distriktet.

Begge jentene skal ha blitt voldtatt av en biologisk gutt som har iført seg jenteklær, inkludert skjørt, og brukt skolenes jentetoalett. Gutten ble først overført fra en skole til en annen, uten at foreldrene ble informert om hva han hadde gjort og voldtok en ny jente på den nye skolen.

Da en av jentenes far snakket på et åpent skolemøte sist måned ble han ført bort av politiet. Det har gått så langt at amerikanske myndigheter har satt klistrelappen «innenlandske terrorister» på foreldre som bruker sin demokratiske rett til å tale under disse åpne skolemøtene og kritisere skoleledelsen for sine prioriteringer med kjønnsnøytrale toaletter og kritisk raseteori i undervisningen.

Les også: Jon Helgheim har rett – strukturell rasisme er en konspirasjonsteori

Les også: Rasismen mot hvite fortsetter på sosiale medier

Exit mobile version