Site icon Lykten

7.2 MILLIONER ulovlige innvandrere over grensen under Biden

President Joe Biden poses for his official portrait Wednesday, March 3, 2021, in the Library of the White House. (Official White House Photo by Adam Schultz)

Den ulovlige innvandring til USA har økt kraftig den siste timen. I følge grensemyndighetene CBP har 961.537 ulovlige migranter bare siden oktober i 2023.

Om den nåværende flommen fortsetter kommer regnskapsåret 2024 til å slå fjorårets rekord på nesten 2.5 millioner registrerte ulovlige innvandrere – et tall som i seg selv er høyere enn for eksempel befolkingen i grensedelstaten New Mexico.

Det totale antallet ulovlige migranter under Joe Bidens presidentskap, 7.3 millioner innvandrere, er flere enn befolkningen i 36 ulike amerikanske delstater. Det er verdt å notere at tallet bare teller personer som myndighetene har fanget opp når de har krysset grensen ulovlig.

Befolkningsutbyttet i USA går i dag ut på at innvandrere krysser grensen ulovlig. De oppgir deretter for myndighetene at de søker asyl. Deretter slippes de fri i samfunnet (Såkalt «Catch and release) og anmodes å møte opp til domstolen ved et senere tidspunkt for håndtering av deres ærende. Men de bryr seg ikke om å dukke opp og går istedenfor under jorden, og har deretter til tross av at de oppholder seg ulovlig i landet, muligheter til å leve på bidrag, få skoleplass for barna, førerkort og bolig.

Representantenes hus i USA, der republikanerne har majoritet, stemte forrige uke ja til å stille USAs innenriksminister Alejandro Mayorkas for riksrett for å «med viten og systematisk», ikke har sikret landets grenser. Sannsynligheten at han felles i senatet, der demokratene dominerer, er allikevel minimal.

Det har også kommet ut at demokratene ønsker denne innvandringen for å skaffe seg flertall i fremtidige delstat- og presidentvalg, da de frykter at Donald Trump ennå har en for stor andel av velgere i USA. Derfor har Biden-administrasjonen og demokrater i kongressen nå snakket om å gi ulovlige migranter rett til å stemme ved politiske valg.

Exit mobile version