Site icon Lykten

8 av 10 sex-kjøpere er innvandrere

(Pixabay)

Tall fra den den svenske byen Uppsala viser at en klar majoritet av de som kjøper sex er født i et annet land. Det handler om nesten 8 av 10, eller 78 prosent.

Dette ifølge statistikk som P4 Uppland har lagt frem. Totalt dreier det seg om 23 personer som er registrert for sex-kjøp i Uppsala siden januar 2019.

Den kraftige overrepresentasjonen fremgår også i en rapport fra politiet for 2018. Der sto innvandrerne for ca. halvparten av sex-kjøpene i de tre svenske regionene som ennå registrerer opprinnelsesland hos kriminelle.

Stina Holmberg fra SSBs søsterorganisasjon, BRÅ, er ikke overrasket og sier til P4 Uppland at det rundt dobbelt så vanlig at utenlandskfødte er mistenkte for forbrytelser i Sverige.

Tallene fra Uppsala gjelder i hovedsak for nett-prostitusjon, men mørketallet antas å være store.

Likestillingsminister i Sverige, Åsa Lindhagen (Miljøpartiet), legger imidlertid ikke vekt på innvandreres overrepresentasjon blant sex-kjøpere, men vil heller fokusere på «menn» som har et dårlig kvinnesyn, i følge henne selv.

«Det er veldig viktig at vi hele tiden jobber med normer og verdier. Både for mennesker som er født i Sverige og mennesker som vi ønsker velkommen hit. Men det som forener dem som kjøper sex, det er at de er menn og har et dårlig kvinnesyn», sier ministeren til P4.

Exit mobile version