Site icon Lykten

80 prosent av grekerne vil ha minimal eller ingen muslimsk innvandring

40 prosent er imot enhver innvandring av muslimer, mens ytterligere 40 prosent mener at antallet muslimer som slipper inn i landet bør være svært begrenset, skriver Greek Reporter.

I en europeisk undersøkelse publisert av den britiske internasjonale tenketanken Chatham House forrige måned, svarte enda flere at innvandringen fra muslimske land må slutte. Det mente hele 58 prosent.

Blant de som deltok i undersøkelsen svarte 65 prosent at innvandrere var dårlig for Hellas sin økonomi. 63 prosent mener at Hellas er blitt et «verre sted å leve» som et resultat av innvandrere.

I følge undersøkelsen mener 59 prosent av grekerne at innvandreres bruk av helse- og velferdstjenester er større enn deres bidrag i form av skatt, og at innvandrere tar jobbene deres. 57 prosent mener at Hellas sitt kulturliv er forverret på grunn av innvandringen, og ikke blitt beriket.

44,4 prosent av grekerne mener regjeringen behandler innvandrere som kom i Hellas under den siste migrasjonsbølgen bedre enn den lokale befolkningen, i mindre eller større grad. En tredjedel mener regjeringen for lett gir flyktningstatus til asylsøkere.

Undersøkelsen var en del av mer omfattende program finansiert av EØS, og utført av National Center for Social Studies i samarbeid med det norske universitetet for vitenskap og teknologi, NTNU.

Exit mobile version