Site icon Lykten

Afghansk flykning voldtok kvinne – kastet henne ned 25 meter dyp gruve

41-årige Mohamad Taher Amini kom til Sverige som flyktning i forbindelse med flyktningkrisen i 2015 er nå pågrepet og siktet for voldtekt og drapsforsøk på en kvinne. Afghaneren som er trebarnsfar, skal ha voldtatt kvinnen i den svenske kommunen Norberg noen timer nord-vest for Stockholm.

MOHAMAD AMINI. (Foto: Privat).

Det var på fredag at en forbipasserende far med barn hørte en kvinne rope på hjelp fra et gruvehull ved Langgruvan, vest i Avesta i Norberg. Det viste seg at kvinnen, som også kommer fra Afghanistan, hadde blitt voldtatt og deretter dyttet ned i gruvehullet, og etterlatt der for å dø.

Den nå arresterte og siktede 41-årige afghanske flyktningen skal ikke ha oppholdstillatelse, selv syv år etter at svenske myndigheter slapp ham inn i landet. Afghaneren har siden 2015 søkt om oppholdstillatelse og fikk så sent som 2017 avslag på sin oppholdssøknad. Han har fortsatt å oppholde seg ulovlig i landet og ikke returnert til sitt hjemland.

Mohamad Amini, skal ikke ha lært seg svensk og snakker persisk, noe som gjør at svenske myndigheter ikke med hundre prosent sikkerhet har kunnet bekrefte hans identitet og opprinnelsesland. Men mye tyder på at han er fra Afghanistan.

I følge opplysninger som svenske medier har kommet over, var den kvinnen som ble funnet gruvehullet en kvinne som Mohamad ønsket å gifte seg med. Kvinnen ønsket ikke dette og avviste afghanerens frieri. Han skal da ha hevnet seg ved å voldta henne og dytte henne ned i gruvehullet. Det tok over tre timer å få kvinnen løftet ut av gruven.

«Hun har hatt flaks. Det var litt snø på bunnen hullet som hun kan ha landet på, og som kan ha dempet fallet. Men det er allikevel en betydelig høyde. Folk pleier ikke å overleve når man faller over 20 meter», sier Lars Johansson, innsatsleder ved politiet i Avesta, til svenske dagsaviser.

Dømt flere ganger

Den 41-årige trebarnsfaren har selv uten oppholdstillatelse klart å gjøre seg kjent med det svenske rettsvesenet. Han er dømt flere ganger, blant annet for å kjøre uten førerkort og brudd på narkotikaloven. Hver gang har svenske myndigheter latt ham slippe unna med bøter.

Hvorfor han har fått bli i Sverige uten oppholdstillatelse i over syv år, selv med flere kriminelle forhold og politiets innsats mot ham, kan ikke forklares annet enn at systemet ønsker ham bosatt i landet. Nå ble en uskyldig kvinne offer for en voldtekt og drapsforsøk fra mannen. Han har hatt behov for tolk på persisk under forhørene og siktelsen i retten.

Svensk stats-TV får sterk kritikk 

Sveriges Television, som er politisk styrt av det sosialdemokratiske partiet, forsøker som tradisjonen tro å flytte fokus vekk fra den mislykkede innvandringspolitikkens katastrofale konsekvenser. Man skriver at «Kvinne er funnet skadet i gruve», som for å antyde at kvinnen helt tilfeldig datt ned i hullet og at det i lenger tid har vært dårlig sikring i området mot ulykker. Man viser til «en stor kartlegging av flere hundre hull».

Selv gamle Melodi Grand Prix-helter som Richard Herrey, som vant Eurovision Song Contest 1984, skriver oppgitt på sin offentlige Twitter-profil om SVTs vinkling.

Kommentar fra Lykten

På Twitter har noen omskrevet overskrifter på kronikker fra regime-tro journalister hos de store dagsavisene for å illustrere den nærmest nordkoreanske mentale akrobatikken som utøves av massemedias hengivne propagandører. Der man aldri ser problemet for alle bortforklaringene og angrepene på det svenske samfunnet. I særdeleshet «Svenske menn» som får unngjelde omtrent daglig i spaltene hos kommentatorene. Derimot får MENA-innvandrere frikort og automatisk bortforklaring på alt fra utenforskapsområder til drap. Eller som i dette tilfellet, når de kaster voldtatte kvinner ned i gruvehull for å dø.

Exit mobile version