Site icon Lykten

Afrikansk lag utestengt fra Gothia Cup i Sverige etter seksuelle overgrep mot svenske jenter

Det var under innvielsen av den største fotballturneringen i Sverige, Gothia Cup, at de seksuelle overgrepene fant sted.

En gruppe jenter i 15-16-års alderen sto utenfor stadion da de plutselig ble omringet av et guttelag fra Marokko, El Asmar, samt deres lagleder.

– De begynte å ta på dem og forsøkte å få sine hender under deres klær. De tok på deres kjønnsorgan. De kysset på dem og min datter fikk den voksne mannens tunge inn i munnen sin, forteller en av jentene sine mødre til SVT tidligere denne uken.

Jentene tok kontakt med politiet utenfor stadion og pekte ut laglederen og guttene som hadde misbrukt dem.

Alt i alt skal det ha vært så mange som 30-40 nordafrikanere som var tilstede.

Les mer: Fotballturnering mellom asylsøkere i Sverige resulterte i slagsmål med jernrør og pinner

Utestengt og ikke ønsket tilbake

På onsdag ble det nordafrikanske laget utestengt fra turneringen og ifølge Gothia Cups pressesjef Tore Lund, så er det lite sannsynlig at laget får komme tilbake neste år.

– Som det ser ut nå så er det vanskelig å forestille seg at laget er velkomment tilbake, sier han til Fria Tider.

Lund vil allikevel ikke bekrefte opplysningen om at det er et marokkansk lag som er utestengt, selv om den 36-årige laglederen er marokkansk statsborger og snakker marokkansk-arabisk.

– Vi prater ikke om verken nasjonalitet eller noe slikt, sier han.

Les mer: Asylsøkere angrep dommeren under flerkulturell fotballturnering i Mandal

Laglederen varetektsfengslet

Laglederen, Mohammed El Asmar (36) ble arrestert og varetektsfengslet da det fantes mulighet for at han skulle flykte fra Sverige.

Tore Lund håper at mandagens hendelse ikke gjør at jenter kommer til å bli skremt vekk fra å delta i og besøke Gothia Cup i fremtiden.

– Ja jeg håper virkelig ikke det. Det har ikke noe med saken å gjøre, men de tre jentene som ble utsatt for overgrep var forbipasserende og hadde ikke noe med Gothia Cup å gjøre, sier han.

– Jenter må få være i fred og alle andre mennesker også. Det gjelder Gothia Cup og hele samfunnet som helhet. Det er et spørsmål om respekt og hvordan vi behandler hverandre.

Fengslingsmøtet mot Mohammed El Asmar ble holdt på tingretten i Gøteborg i dag ettermiddag.

Gothia Cup er Sveriges svar på Norway Cup, med 1.600 lag fra 80 nasjoner.

Les mer: Draps- og terrortrusler under flerkulturell fotballkamp med lag fra Mortensrud

Les mer: Fotballtrener: «begynner å bli lei flerkulturell fotball»

Flere overgrep mot andre jenter

Det var ikke bare jenter utenfor stadion som ble forgrepet på. Ifølge den svenske nettsiden Unt.se så skal spillere fra jentelaget Märsta 16 ha blitt utsatt for beføling inne på stadion under åpningsseremonien.

– De befølte meg på innvielsen, jeg ble kjempesur. De tok på rumpa mi. Det var gutter som bor på samme skole som oss. Alle sto oppreist under åpningen og de sto bak meg blant publikum og begynte å ta på meg, sier Emilie Yng (16) til Göteborgs-Posten.

Videre fortelles det at jentelaget igjen ble utsatte for ubehagelig oppførsel fra andre gutter. Denne gangen hadde jentene vært på Statoil og kjøpt litt mat da en gjeng på seks gutter på moped begynte å jage dem.

Guttene kastet flasker mot jentene og kalte dem «horer». To spillere ble truffet av flaskene og fikk blåmerker.

Lagledelsen valgte imidlertid å ikke anmelde forholdene.

– Nei, det så mange som vet om dette nå og vi vil bare kjenne oss trygge. Det virker å være noen gutter som bor her og har det kjedelig i sommerferien, sier lagleder Joachim Folmer-Hansen.

Massive overgrep på festivaler og skoler

Overgrepene kommer i kjølvannet av en lang rekke overgrep og voldtekter på svenske festivaler og skoler de siste årene som har eksplodert i nyhetene etter å ha blitt avslørt av alternative medier.

Både svenske myndigheter og politi har med vilje unnlatt å informere publikum om de massive overgrepene og svenske medier har vært med på mørkleggingen, ved å med vilje unnlate å rapportere om dem.

OVERGREP PÅ FESTIVAL: Sverige har opplevd en svært lang rekke seksuelle overgrep på musikkfestivaler de siste årene. Ifølge politiet er så og samtlige overgripere av ikke-vestlig bakgrunn. (Foto: Illustrasjonsbilde).

Frieord har som et av svært få nyhetsmedier jevnlig rapportert om den bekymringsfulle utviklingen i vårt naboland.

Dagbladet utelater bakgrunn – igjen

Tilbake til norske medier og deres selektive dekning. Dagbladet har laget en sak om overgrepene utenfor stadion på Gothia Cup, men som vanlig valgt å utelate all informasjon om hvilket land laget og laglederen kom fra. Igjen er det tilkallingsvikar Oda Ertesvåg som står bak artikkelen.

Dagbladet: Utestenger guttelag fra svensk fotballturnering etter mistanke om seksuelle overgrep

Vi omtalte hennes heller lemfeldige omgang med fakta så sent som i går, der hun med vilje utelot å omtale en voldtektsmann med navn og bilde, ennå alle internasjonale nyhetsmedier, inkludert de hun benyttet seg av som kilde, gjorde dette.

Relatert:

Exit mobile version