Site icon Lykten

Afrikansk serievoldtektsmann tatt i København

Den 5. oktober står en 25-årig afrikansk mann for retten i København, tiltalt for å kidnappet og voldtatt tre kvinner og forsøkt å kidnappe og voldta ytterligere to kvinner.

Det var gjerningsmannens fremgangsmåte som fikk politiet i København til å koble sakene sammen.

Kjennetegnet for alle sakene var at den afrikanske serievoldtektsmannen så seg ut unge kvinner som var på hjem fra fest eller på vei ut på byen.

Les også: 13 år gammel jente voldtatt av utenlandsk ungdom i Danmark

Tvunget inn i bil

Etter møtet med deres gjerningsmann kunne de danske kvinnene fortelle den samme historien: De ble tvunget inn i en mørk bil, hvor de ble voldtatt eller forsøkt voldtatt av en for dem ukjent afrikansk mann.

Iløpet av de nesten syv månedene som voldtektene og voldtektsforsøkene fant sted, ble politiet klare over at mannen måtte være lokalkjent i Københavnsområdet, der kidnappingene og voldtektene fant sted.

Alt tydet på at akkurat det området var mannens foretrukne «jaktmark».

HAVNEOMRÅDET: Ifølge politiet i København skal den 25-årige afrikaneren ha kjørt flere av sine voldtektsofre til havneområdet i hovedstaden og begått overgrepene der. (Foto: København havneområde):

Når en serieforbryter begår sine overgrep så vil det normalt gå en stund før politiet fatter mistanke til at den samme gjerningsmannen står bak flere forbrytelser.

Spesielt er dette vanskelig i voldtektssaker som idag har blitt vanlig og en sentral del av politiets arbeidsdag.

De tre første overgrepene som ble utført i juli og oktober ifjor, ble etterforsket hver for seg av to ulike politidistrikt. Den gang klarte ikke politiet å koble disse sakene sammen.

Les også: Dansk politi anklages for å skjule innvandrerkriminalitet

Spesialgruppe

Det var først i januar i år at etterforskere fra «Avdelingen for Personfarlig Kriminalitet» i København ble satt på saken.

Det var etter at en 22-årig kvinne anmeldte en voldtekt.

Natten til 17. januar ble hun lokket inn i en bil på Østerbro og kjørt gjennom byen til Københavns Sydhavn, hvor afrikaneren låste bilen og tvang den unge kvinnen til å utføre oralsex på seg, samt tvang henne til samleie.

Hanne Baden Nielsen fra Center for Voldtægtsofre på Rigshospitalet i København sier følgende:

– Når kvinner blir voldtatt av en person de ikke kjenner, er det ekstremt viktig at politiet får mulighet til å sikre seg spor, foreksempel DNA-materiale. Hvis en voldtektsmann slår til igjen, så vil de andre uoppklarte sakene dukke opp og man vil ha en sterkere sak mot gjerningsmannen.

Natt til 8. februar slo den afrikanske serievoldtektsforbryteren til for femte gang. Offeret var en 18 år gammel dansk jente, som ble tvunget inn i mannens bil og kjørt til Mindelunden i Hellerup.

Her måtte 18-åringen tåle flere forskjellige seksuell krenkelser, før 25-åringen til slutt tvang henne til samleie og oralsex.

Les også: 84 prosent av alle som siktes for grov kriminalitet i København er innvandrere

Ble fanget i større operasjon

Helgen etter voldtekten mot 18-åringen, sendte politiet fem sivile patruljer på gaten i området der man trodde voldtektsmannen opererte. Det førte til at man til slutt fikk anholdt den 25-årige afrikaneren klokken fem på morgenen, da han kom kjørende i sin bil sammen med en kamerat.

Arrestasjon av mistenkte i grove voldtektssaker fører som regel til større avisoppslag. Men akkurat den helgen afrikaneren ble arrestert, ble hele Danmark sjokkert av islamisten Omar El-Hussein, som med automatvåpen skjøt mot Krudttønden restaurant og synagogen i København og drepte to mennesker og skadet seks.

Retten vil avgjøre om den afrikanske serievoldtektsmannen skal holdes i forvaring av frykt for å forhindre nye voldtekter, sier aktor Sidsel Klixbüll.

Relatert:

– 13 år gammel jente voldtatt av utenlandsk ungdom i Danmark

– Danmark: Syrisk innvandrer tilbød nabo sex med drept kvinne

– 15 år gammel jente på vei hjem fra fotballtrening slått bevisstløs av mørkhudede

– 84 prosent av alle som siktes for grov kriminalitet i København er innvandrere

– Danmark: kun en av fire flyktninger i arbeid etter 10 år

– Danmark: Tre av flyktningbarn var voksne

– Danmark: hver fjerde ikke-vestlige innvandrer begår lovbrudd

– 80 prosent av alle som mottar sosialbidrag i Danmark er innvandrere

– Dansk politi anklages for å skjule innvandrerkriminalitet

– Terroristen i Danmark var kriminell MENA-innvandrer

Exit mobile version