Site icon Lykten

Aktivister tilknyttet Identitærbevegelsen arrangerte katolsk prosesjon i Lyon

(Foto: Twitter).

8. desember arrangerte franske katolikker en marsj til ære for jomfru Maria i sentrum av Lyon. Ifølge lokalavisen Tribune de Lyon er Lugdunum Suum en prosesjon som organiseres av en «høyreekstrem bevegelse» tilknyttet ungdomsorganisasjonen Generasjon Identitet (også kalt Identitærbevegelsen). (Videoen øverst i artikkelen er hentet fra prosesjonen i 2019).

Lugdunum er det opprinnelige navnet på Lyon, som ble grunnlagt av romerne i år 43 f.kr. Byen er regnet som Frankrikes kulinariske episenter, blant annet holdt den legendariske mesterkokken Paul Bocuse til her.

Dette er en form for protestmarsj som har blitt avholdt i mange år, men i 2019 fikk arrangementet ikke tillatelse fra lokale myndigheter. I år valgte derfor arrangørene å ikke spørre om tillatelse. Prosesjonen bar klart preg en religiøs og nasjonalistisk tankegang, med plakater av jomfru Maria og Jesusbarnet, men også med slagord mot islamsk separatisme, terrorisme, globalisering og innvandring.

(Foto: Twitter).

Aksjonen startet foran basilikaen Fourvière, kirken i Vieux Lyon (gamlebyen) som regnes som et symbol på det sterke båndet mellom Lyon og jomfru Maria. Kirken står på UNESCOs verdensarvliste, og regnes som den viktigste bygningen i Lyon.

Thibault Lebrac som beskriver seg selv som «identitær aktivist» takker de om lag 400 deltakerne på Twitter.

På sin Facebook-side har Lugdunum Suum en presentasjon av gamle plakater fra tilsvarende prosesjoner fra tidligere år, som i 2020 ble avholdt for tolvte gang

Exit mobile version