Site icon Lykten

Albanere solgte serbiske organer

En påtalemyndighet i EU hevder at man har «overbevisende indikasjoner» på at fanger ble drept av Kosovogeriljaen for at man kunne selge organene deres på det svarte markedet. Fangene ble myrdet i Kosovo eller etter at de var blitt ført til Albania.

Avsløringene viser noen av de grusomhetene kosovoalbanerne begikk mot minoriteter i Kosovo. Det hele er et av resultatene av en 2 ½ års lang undersøkelse på overgrep begått av Kosovos frigjøringshær (UCK, KLA).

Sjefsanklager Clint Williamson uttalte at hans arbeidsgruppe i framtiden vil bli i stand til å anklage deler av lederskapet i geriljaen for en rekke forbrytelser, inklusive mord, forsvinninger, fangeleirer og seksuell vold. Omkring 400 personer, for det meste kosovoserbere, forsvant på slutten av krigen.

Statsministeren i Kosovo, Thaci, var selv tidligere UCK-leder. Clint Williamson er svært kritisk til at undersøkelsene de gjorde ble vanskeliggjort i «ett klima av trusler som hadde til hensikt å sabotere undersøkelsene av personer med tilknytning til den tidligere frigjøringshæren i Kosovo».

Exit mobile version