Site icon Lykten

AMERIKANSK JOURNALIST: «Vår jobb er å kontrollere hva mennesker mener»

Et av USAs mest kjente TV-fjes er programlederen Mika Brzezinski som hver morgen sitter i studio på «Morning Joe» på MSNBC.

I går morges var programlederen bekymret for president Donald J. Trump sin innflytelse over amerikanere og hvordan hun mente at han faktisk kan påvirke hva folk tenker.

– Jeg mener det er farlig, du vet, at han prøver å undergrave media, at han gjør seg opp sine egne fakta. Og det kan være, mens arbeidsledigheten og økonomien blir verre, at han kan ha undergravd nyhetene så mye at han faktisk kan kontrollere eksakt hva folk mener. Og det er vår jobb.

Uttalelsen fikk naturlig nok føtter å gå på og ikke lenge etter var Mikas ord blitt en egen nyhet, spesielt på nettsidene tilhørende høyresiden.

Faktisk ble det en såpass stor sak at Mika Brzezinski selv måtte ut på sin personlige Twitter-profil for å forklare hva hun mente med uttalelsen sin.

– I dag sa jeg at det er media sin jobb å stoppe president Trump fra å dikte opp sine egne fakta, IKKE at det er vår jobb å kontrollere hva folk mener. Dette kommer tydelig frem i avskriften, men noen mennesker ønsker å lage sine egne fakta. LEIT.

Flere av de samme nettsidene som kjørte uttalelsen til Brzezinski har i ettertid oppdatert sine nyheter med hennes uttalelser på Twitter. Men det påpekes at hennes uttalelse ikke er en ensom svale og at mange andre journalister og TV-personligheter har kommet med lignende uttalelser opp gjennom årene – og at denne arrogansen og hovmodet er endel av årsaken til at Trump nå sitter i Det hvite hus.

Exit mobile version