Site icon Lykten

Åpnet asylmottak – fikk «voldtektsbølge»

HAGFORS: Den lille kommunen i Värmland med kanppe 5.000 innbyggere har slitt med en serie med seksuelle overgrep mot kvinner etter at asylmottak ble åpnet i byen.
HAGFORS: Det lille tettstedet i Värmland med knappe 5.000 innbyggere har slitt med en lang rekke seksuelle overgrep mot kvinner etter at asylmottaket ble åpnet i nærområdet.

De siste ukene har flere kvinner blitt utsatt for seksuelle overgrep av ukjente menn i Hagfors i Sverige. Situasjonen kulminerte i og med at en kvinne i 30-års alderen ble voldtatt i en park ved tretiden på søndag natt, rapporterer Värmlands Folkblad.

På fredag lyktes to andre kvinner med nød og neppe å unngå en lignende skjebne ifølge lokalavisen, og på lørdagen ble ennå en kvinne i 20-årene antastet.

Siden slutten av august har en lang rekke av lignende overfall funnet sted på det lille tettstedet. Rundt månedsskiftet ble to kvinner, uavhengig av hverandre, angrepet av en «noe mørkhudet» mann som var ca. 180 centimenter lang. Gjerningsmannen tok på kvinnene i skrittet, men de lyktes begge å komme seg unna, skrev Värmlands Folkblad.

«Luksuriøse omgivelser»

ASYLSPEKULANT: Bert Karlsson har blitt mangemillionær på å kjøpe opp eiendommer og tilby dem til asylsøkere.

Det var i fjor at asylentrepenøren Bert Karlsson kjøpte opp det tidligere luksushotellet Wermlandia i Hagfors. Det ble så gjort om til et skattefinansiert asylmottak for mennesker som har kommet ulovlig til Sverige fra den tredje verden ved hjelp av menneskesmuglere.

Hotellet har blant annet et helsestudio, spa-område, jacuzzi, badstue og et stort innendørs svømmebasseng. På sommeren kan hotellet skilte med utendørs tennisbane, flotte turområder og en nærliggende elv.

SVØMMEBASSENG: Asylsøkere i Hagfors kan kose seg med oppvarmet svømmebasseng og Spa-anlegg når det blir kaldt ute. (Foto: Wermlandia)
LYSEKRONER: Måltider på luksushotellet inntas i den flotte spisesalen som kan skilte med lysekroner, skinnstoler og scene for musikk og underholdning. (Foto: Wermlandia)

– Jeg kan si at Wermlandia er en luksuriøs bygning med svømmebasseng og sånt, forklarte Bert Karlsson til den svenske tabloidavisen Aftonbladet da asylmottaket åpnet.

I forbindelse med at planene for asylmottaket ble offentliggjort, så gikk ledende politikere ut i SVT og beskrev hvordan asylsøkerne var en positiv tilvekst for Hagfors.

– Hvis man kan lykkes å få flyktningene til å trives og få utdanning, så har de gode sjanser til å få jobb og ha et bra liv i Hagfors, sa kommunalråd Mikael Dahlqvist (Socialdemokraterna) til SVT.

Ble skutt av politiet

Asylmottaket har tidligere vært utsatt for flere store slåsskamper og bråk, hvorpå ett av dem endte med at en 45-årig somalisk mann ble skutt og drept av politiet etter å ha angrepet politiet med kniv.

Ifølge Aftonbladet har boende i Hagfors nå begynt å patruljere i gatene i et forsøk på å stoppe sexovergrepene mot kvinnene i kommunen.

Svenske pensjonister sulter ihjel

Frieord.no kunne tidligere i sommer fortelle at mer enn halvparten av de eldre på svenske eldrehjem er underernærte og at omtrent 15 000 personer risikerer å sulte ihjel, ifølge Yngve Gustafson, som er professor i geriatri.

SULTER IHJEL: Svenske pensjonister kan se langt etter spisesaler med lysekroner. Fullverdige og næringsrike måltider er heller ikke på programmet for de som bygde opp landet. (Foto: illustrasjonsbilde).

– Vi vet at mer enn halvparten av de gamle på svenske eldrehjem er underernærte. Det betyr at 15 000 personer i eldreomsorgen sulter ihjel, sier Yngve Gustafson til SVT.

Tallene som bygger på studier av et representativt utvalg av eldre personer, kommer på samme tid som den svenske statsministern Fredrik Reinfeldt informerte om at det ikke finnes penger igjen til å bedre eldreomsorgen fordi alle pengene som er til overs på budsjettet skal gå til innvandring.

Exit mobile version