Site icon Lykten

Asylkostnadene sprer panikk innad i den svenske regjeringen

Hvis prognosene slår til og Sverige mottar 190.000 asylsøkere i år, vil regjeringen måtte kutte enorme beløp i budsjettene for å gi mat og husly til de store massene med asylsøkere.

Den svenske økonomen Tino Sanandaji presenterte i dag en mail han har fått fra en medarbeider i regjeringen som forteller at panikken nå er total og at det foreligger knallharde interne krav om innsparinger. I en mail som har gått ut til offentlige kontorer gis det tips om hvilke innsparinger man kan gjøre for at pengene i stedet kan gå til migranter som flommer over grensen, skriver Avpixlat.

I mailen til Tino Sanandaji står det blant annet:

– Jeg jobber innenfor regjeringsystemet og der råder det nå full panikk. Du har stor spredning via dine mediekanaler, så her er en mail som ble sendt ut forrige uke og som i prinsippet spres til alle som jobber innenfor det offentlige. Det er merkelig at ingenting har kommet ut i media ennå. SS står for statssekretær og Max er statssekretærer på Finansdepartementet.

– Det er svært uvanlig at det går ut en ordre fra SS på Fi-dep til SAMTLIGE øvrige SS på alle øvrige såkalte linjedepartement. Nå skal det spares høyt og lavt. BUCH står for budsjettsjefene på hvert linjedepartement. Takk for at du utnytter din kunnskap og kompetanse til å gjøre hva media og politikerne ikke gjør. Dessverre vet du jo hva situasjonen blir hvis jeg skulle gå ut offentlig, jeg ville blitt uten jobb og blitt en paria.

I følge tipseren krever Finansdepartementet at hvert departement skal gjennomgå alle sine utgifter for å se hvor det kan spares. Det viktigste for regjeringen er å ikke overskride utgiftstaket.

Samtidig understreker personen at det er «viktig i debatten å ikke glemme at det som nå skjer bare er mulig på grunn av Alliansens politikk gjennom åtte år» – det vil si Fredrik Reinfeldts valg om å gjøre Miljøpartiets innvandringspolitikk til regjeringspolitikk.

Ønsker å låne penger til innvandringen

Når statsbudsjettet ble lagt frem i forrige måned, så ble det fort tydelig at det manglet penger til den massive innvandringen som nå foregår i Sverige.

VI MÅ ØKE GJELDEN: Finansminister fra Socialdemokraterna, Magdalena Andersson, gikk tidligere denne måneden ut og sa at Sverige må låne mer penger for å dekke inn de store ekstrakostnadene som asylinnvandringen har ført med seg.

Prognosene for asylinnvandringen har blitt oppjustert fra 80.000 til «minst 150.000», ifølge Aftonbladet.

Finansminister fra socialdemokraterna, Magdalena Andersson, uttalte til media at regjeringen ser på muligheter for å låne penger til innvandringen.

– Det er fullt mulig å håndtere med de rettigheter regjeringen har, via en økt statsgjeld, altså økte lån, sier hun til nyhetsbyrået TT.

På denne måten slipper regjeringen å foreslå nye og mer realistiske utgiftsposter i budsjettet – noe som kunne ha blitt stemt ned av en riksdagsmajoritet.

Exit mobile version