Site icon Lykten

Australia: Pedofile som er dømt i retten blir fratatt passet sitt

Det er kjent at pedofile reiser til utlandet for å forgripe seg på mindreårige. Spesielt reiser man til land i Asia, der samfunnet i større grad lar slike overgripere få slippe unna pågripelse og dom.

Ifølge utenriksminister Julie Bishop så har koalisjonsregjeringen i Australia lagt frem et nytt lovverk som vil stoppe dømte pedofile fra å forlate landet. De nye lovene forbyr registrerte overgripere å reise fra Australia eller inneha australsk pass.

Lovforslaget kom etter at australske myndigheter i 2015 registrerte ca. 800 registrerte pedofile som hadde forlatt landet. Mange av dem skal også ha latt være i informere politiet om sine reiser, slik de er forpliktet til å gjøre.

Det skal være et urovekkende høyt tall som nå vil miste retten til å forlate Australia. Ifølge justisminister Michael Keenan skal rundt 20.000 personer bli rammet av det nye lovverket, mens man regner med at så mange som 2.500 nye navn vil legges til lista årlig fremover.

Australia strammer inn lovverket

Australia innførte også i 2015 en lov som vil ta fra personer med dobbel nasjonalitet sine statsborgerskap hvis man begår alvorlige lovbrudd eller terrorisme.

Man har også stoppet all ulovlig innvandring via sjøveien, etter at man nektet alle som ankom Australsk farvann og fastland med båt eller fartøy å komme i land. Istedenfor ble disse fraktet til leire på øygrupper utenfor kysten. Å prøve å komme seg til Australia på denne måten gjorde også at man mistet retten til å søke asyl i landet.

Dette har ført til at man ikke har opplevd en eneste båtflyktning på to år.

KYSTVAKTEN: Australske kystvaktmyndigheter har fått betydelig mindre å gjøre etter at det nye lovverket kom på plass. Man har heller kke opplevd noen drukningsulykker som følge av innstrammingen. (Foto: Australsk grensepoliti).

 

Exit mobile version