Site icon Lykten

Australsk dommer: Pedofili og incest kan bli akseptert

District Court Judge Garry Neilson
I HARDT VÆR: Tingrettsdommer Garry Neilson

Tingrettsdommer Garry Neilson ble sitert når han uttalte at seksuell kontakt mellom voksne og barn eller søsken ikke lenger vil kunne bli ansett av samfunnet som noe «unaturlig» eller «forbudt».

Akkurat som homoseksuelle forhold en gang var sett på som sosialt uakseptable, «så kan en jury ikke finne noe galt i at en bror søker kontakt hos sin søster når hun har nådd seksuell lavalder, har hatt seksuell omgang med andre menn eller nå var ’tilgjengelig’ og ikke hadde noen seksualpartner«, uttalte dommeren, som ble sitert av Australias Fairfax Media.

Dommer Neilson sa at hovedgrunnen til at incest fremdeles blir sett på som en forbrytelse er den høye risikoen for genetiske abnormaliteter hos de barn som måtte bli født som følge av et slikt forhold.

«Men også det faller av til en grad, fordi man lett kan få tak i kondomer og ta aborter«, fortsatte han.

Dommeren kom med uttalelsene i april, i forbindelse med en sak hvor en 58 år gammel mann var siktet for å ha serie-voldtatt sin yngre søster i 1981 i Sydney.

Voldtektsmannen hadde innrømmet å ha forgrepet seg seksuelt på sin søster når hun var 10 eller 11 år gammel i 1973 eller 1974, men nektet straffeskyld for overgrep som ble begått når søsteren var 18 og 26 år gammel.

Det ble også funnet at dommer Neilson hadde gitt en 55 år gammel voldtektsmann en mildere dom, fordi han ikke ejakulerte inni sin unge niese og «ikke var brutal«. Hun var 15 og 16 år gammel når hun ble voldtatt i 2007 og 2008.

«Dommer Neilson så med formildende omstendighet på det tyngste anklagepunktet, punkt fem, fordi det ikke hadde vært noen ejakulasjon«, skrev ankedomstolen i sin anke på dommen i mars 2013, ifølge Australia’s Daily Telegraph.

Hetty Johnston – grunnleggeren av Bravhearts, en veldedighetsorganisasjon for seksuelt misbrukte barn skrev til New South Wales sin justisminister Brad Hazzard og ba om at dommeren skulle bli suspendert.

«Det er å komme med de mest uhyrlige uttalelser«, uttalte Johnston til the Telegraph. «Hva slags avgjørelser har han tatt? Jeg tror at lokalsamfunnet fortjener å bli beroliget med at dette er et syn som ikke er delt hos resten av dommerstanden.»

Dr. Cathy Kezelman, president hos «Adults Surviving Child Abuse» (Voksne som har overlevd barnemishandling), uttaler til Farifax Radio Network at Neilson’s kommentarer var utdaterte og «bortenfor fatteevne

Hun forteller at en ubotelig skade blir påført barna når familiegrenser blir krysset i saker med incest.

«Det blir endelig snakket om. Men holdninger må endres. Det er fremdeles mange myter, mange inngrodde, veldig ødeleggende meninger og det er hva vi må snakke åpent om, å angripe disse mytene og utdanne mennesker, slik at vi ikke trenger å høre slike uhyrlige uttalelser«. Kezelman legger til at justisministeren må etterforske saken og at det er viktig å se på dommernes bevissthet på temaet.

Jed Horne, talsmann for den homoseksuell lobbyen i New South Wales, mener at dommerens uttalelser er «totalt uakseptable«.

«Ikke bare drar han en høyst fornærmende sammenligning mellom det å være homoseksuell og seksuelle overgrep, men de er krenkende til de i samfunnet som har erfart seksuelle overgrep i sine liv«, avslutter Horne.

 

 

Exit mobile version