Site icon Lykten

Berlins muslimer: Større deltagelse i hatdemonstrasjon enn i demonstrasjon mot terror

Fredag ble det arrangert en tilsvarende demonstrasjon i Berlin. Heller ikke der ville mange muslimer vise sin avsky mot ekstremistene.

I følge politiet var det påmeldt 1.500, hvorav 100 deltok. Samme dag runget derimo hatropene mot jøder gjennom Berlins gater, under en langt mer populær demonstrasjon mot jødenes kontroll over Jerusalem.

Få muslimer og ikke-muslimer fulgte oppfordringen om demonstrasjon mot ekstremisme og vold i Berlins Gendarmenmarkt, skriver Berliner Zeitung i avisens referat fra demonstrasjonen i Berlin. De rundt 100 deltagerne, deriblant barn og eldre, holdt opp plakater og bannere med teksten «ikke i mitt navn». Demonstrantene marsjerte fra Gendarmenmarkt til Pariser Platz, der det var ett minutts stillhet til minne om terrorofrene.

Demonstrasjonen fant sted siste dagen i den muslimske fastemåneden. Det samme ble en annen demonstrasjon i samme by. Den årlige Al Quads-marsjen der det demonstreres mot jødenes kontroll over Jerusalem. Den trakk tre ganger så mange demonstranter enn protestdemonstrasjonen mot terror i samme by på samme dag.

Flere hundre demonstranter viftet med palestinske flagg, samt flaggene til Iran og Libanon i bydelen Berlin-Charlottenburg. Ifølge Berliner Zeitung var flere plakater prydet med bilder av ansiktene til kjente terrorister og massemordere og slagord som var fulle av hat, og påstander om at det hver tredje dag drepes et palestinsk barn i det Israel-kontrollerte Palestina. Demonstrantene marsjerte over Kurfürstendamm til Breitscheidplatz.

De fleste demonstrantene var fra Tyskland, men med røtter i Iran, Libanon og de palestinske områdene. Også fire ortodokse jøder fra den ultra ortodokse sekten Neturei Karta, som avviser Israel av religiøse grunner, deltok med appeller.

Les også: Få muslimer demonstrerte mot terror

Exit mobile version