Site icon Lykten

Bilde fra barnehage i Canada vekker oppsikt

Bildet ble tatt under et besøk på førskolen fra den føderale barneministeren.

Jean-Yves Duclos skulle holde en pressekonferanse om barneomsorgspolitikk, men satte seg først ned for å prate med barna og bli fotografert sammen med dem, skriver Clarion Project.

Den niqab-kledde kvinnen satt sammen med noen andre barn ved et annet bord i det samme rommet. Hun ble selvsagt lagt merke til av pressen. «Vi er inkluderende,» svarte visepresidenten Linda Cottes til pressen etter barneministerens pressekonferanse.

I etterkant har skoleledelsen fått store problemer med å forsvare ansettelsen av en niqab-kledd kvinne. Førskolen tilhører «Young Men’s Christian Association of Greater Toronto”, og den egyptiskfødte direktøren, Medhat Mahdy, sier til canadiske medier at førskolelærere er velkommen til å bære heldekkende islamske slør.

“En kvinne har lov til å bære niqab hvis hun velger,” sier han i en skriftlig uttalelse gjennom sin talsperson. “Vi utfører også strenge bakgrunnssjekker for alle våre ansatte, utplassering av studenter og frivillige,” legger han til.

I ettertid har pressetalsmann Antoine Tedesco avklart at kvinnen i niqab var en utplassert student og ikke en fast ansatt. “Folk er fri til å kle seg og uttrykke seg som de ønsker,” sa han på Mahdys vegne, “så lenge det ikke truer eller krenker andres rettigheter.”

Canadas statsminister Justin Trudeau er en sterk forsvarer av å tillate niqab-bruk også i skoler, skriver Clarion Project. “Vi trenger samfunn som anerkjenner mangfold som en kilde til styrke,” sa han til World Economic Forum i Davos i fjor.

Exit mobile version