Site icon Lykten

Ble utviste flyktninger fra Norge banket opp i Russland?

Flere medier har den siste uken rapportert at 51 såkalte flyktninger, etter sigende returnert fra Norge til Murmansk, skal ha kommet til skade etter å ha blitt mishandlet av lokale ungdommer og menn. Det hele skal ha utspilt seg på diskoteket Gandvik i småbyen Poljarnye Zori lørdag den 25. januar.

Bakgrunnen for mishandlingen skal ha vært at de såkalte flyktningene tafset på og seksuelt tilnærmet seg lokale russiske kvinner. Det skal da raskt ha oppstått fysiske konfrontasjoner mellom flyktningene og russiske menn i nattklubb-lokalene. Flere av flyktningene skal ha forsøkt å gjemme seg, men ble funnet og banket opp.

Flere skal også ha blitt jaget ut i kulden, noe som kunne ha fått svært alvorlige konsekvenser for flyktningene da gradestokken er svært lav i Murmansk-området på denne tiden av året.

MURMANSK-OMRÅDET: Hendelsen skal ha funnet sted sør for Murmansk, rundt 100 km fra grensen til Norge. (Foto: Google maps).

Politiet skal ha kommet til stedet med flere biler og fått roet ned den svært ampre stemningen.

Russiske menn har ulikt vestlige ingen toleranse for overgrep begått mot egne kvinner, og resultatet av oppførselen til flyktningene var at 18 av dem endte opp på sykehus og de resterende 33 ble tatt hånd om av politiet.

Flere av flyktningene skal også ha måttet legges inn på akuttmottaket.

Sivile russiske kilder bekrefter at forholdet skal ha funnet sted, men samtidig benekter politisjefen Tatiana Latisjeva i Murmansk, såvel som innehaveren av diskoteket, historien slik den fremstilles i alternative medier globalt.

Når Frieord ringer eieren av nattklubben holder han imidlertid muligheten åpen for at noe kan ha hendt på utsiden av danselokalet. Ifølge innehaveren så fungerer Murmansk som et transittpunkt for videresendelse til Finland av flyktninger som er returnert fra Norge.

Lokale medier, deriblant TV-kanalen TV-21, er tydeligvis også usikre på sannhetsgehalten i historien, og kjører et innslag om forholdet under headingen «juks eller provokasjon?». Mindre nyhetsblogger, men også større og seriøse internasjonale medier, synes imidlertid sikre i sin sak om at hendelsen fant sted.

Den russiske kilden til Frieord.no påpeker at det russiske politiet motvillig loggfører slike hendelser og dermed gjør det vanskeligere for mediene å rapportere om dem enn de burde være. Antall nettsider som har plukket opp historien, samt informasjon som finnes på sosiale medier, gjør at vi velger å legge den ut.

Kilder i innvandringsvennlige miljøer Frieord.no har vært i kontakt med innrømmer at mishandlingen kan ha funnet sted. Hendelsen fremstilles som typisk for et Russland som etter deres uttalelser «renner over av nynazister».

Exit mobile version