Site icon Lykten

Brannmenn og journalist angrepet med steiner og flasker i Sverige

Det var ved 23.30-tiden at politiet og brannvesenet fikk inn en alarm om en rekke bilbranner i Bandstolvägen i Uppsala.

Da brannvesenet dukket opp på plassen ble de møtt av «en gjeng med ungdommer», som kastet glassflasker og steiner på dem.

– Det var syv-åtte personer som kastet glassflasker og steiner mot redningstjenesten da de kom frem, sier Daniel Winge, ved politiets region Mitt.

UPPSALA: Det var her i Bandstolvägen at ungdomsgjengen lurte brannvesenet inn, etter å ha tent på minst tre biler. (Foto: Google Streetview).

Flere politipatruljer ble sendt ut for å hjelpe brannmennene, men da hadde ungdommene rømt fra stedet.

Sammenlagt skal tre biler ha begynt å brenne på tre ulike plasser. Ettersom bilene ikke sto nære hverandre, mistenker politiet at brannene var anlagt.

Men det var ikke bare brannmennene som ble angrepet. En frilansfotograf som var på plass for å ta bilder av brannene, ble også angrepet.

 – Det kommer en mann i mot meg med en stein hevet over hodet. Han holder den opp som om han skal kaste den mot meg. Vi sprang så fort vi kunne, jeg og brannlederen, forteller fotografen for SVT Nyheter Uppsala, og sier at han var livredd.

Steinen, som ifølge bilder på SVTs egen hjemmeside er veldig stor, ble istedenfor kastet i bakruten på journalistens bil.

STEIN: Slik så steinen som fotografen ble truet med og siden kastet på bilen hans. (Foto: Utrykning Uppsala).

Ungdomsgjengen skal også ha skåret istykker et bildekk på fotografens bil. Fotografen var så sjokkert at han imidlertid valgte å kjøre fra plassen med det ødelagte hjulet.

Fotografen tør heller ikke stå frem med navn eller bilde etter nattens hendelse.

Ingen er så langt mistenkt for forbrytelsene, som karakteriseres som opptøyer, forsøk på vold mot tjenestemann, samt forsøk på grov mishandling.

Det har den siste tiden vært flere anlagte branner i Uppsala.

Det er allment kjent at gjengene som bedriver bilbranner, angriper utrykningstjenester og journalister, er eksklusivt av ikke-europeisk opprinnelse.

Exit mobile version