Site icon Lykten

Britisk forsker innrømmer at korona-tiltakene var et «massivt feilsteg på global skala»

(Pixabay)

Ekspert på smittefarlige sykdommer ved universitetet i Edinburgh, professor Mark Woolhouse, innrømmet at beslutningen om å låse ned samfunnet i mars måned var en «primitiv reaksjon» som var satt ut i live «fordi vi ikke kunne finne noe bedre å gjøre».

«Nedstengningen var en panisk reaksjon og jeg tror at historien vil si at å forsøke å stoppe Covid-19 gjennom nedstengning var en monumental feil på en global skala. Kuren var verre enn sykdommen», uttaler Woolhouse, som nå ber regjeringen om å låse opp samfunnet før man påfører det mer skade.

«Jeg ønsker aldri igjen å se nedstengning på nasjonalt nivå», la han til. «Det var alltid et midlertidig tiltak som kun sakket ned det nivået i epidemien vi ser nå. Det ville aldri forandre noe fundamentalt.»

Professoren påstår at konsekvensene av responsen til koronaviruset vil være verre enn selve viruset.

«Jeg tror at skaden som nedstengningen påfører vår utdanning, helse, omsorg og bredere aspekter av vår økonomi og samfunn, vil være minst like store som skaden Covid-19 har påført», sa Woolhouse.

Professoren får støtte i sin uttalelse av Richard Sullivan, professor ved King’s College i London, som tidligere har advart at det vil være et større antall døde fra kreft over de neste 5 årene, enn de som vil dø av koronaviruset i Storbritannia. Dette som følge av forstyrrelsene som koronaviruset har påført gjennom nedstengningen og som har forhindret kreftpasienter fra å få behandling.

Tall viser også at det var større dødstall under influensasesongen i 2017-18 (rundt 50.000) enn det totale tallet på mennesker i Storbritannia som har dødd av koronaviruset (41.433).

Dette stemmer dårlig med folks oppfattelse, som under en undersøkelse sist måned, trodde at 7 prosent av befolkningen, nærmere 5 millioner mennesker, har dødd av Covid-19.

Exit mobile version