Site icon Lykten

Britisk statsminister: Internett må reguleres etter det muslimske terrorangrepet i London

– Vi trenger nye internasjonale avtaler som introduseres for å regulere internett som følge av terrorangrepet mot London Bridge.

Uttalelsen kom under en pressekonferanse holdt av Storbritannias statsminister, Theresa May i går utenfor 10 Downing Street.

Talen ble holdt to dager etter at muslimske terrorister drepte syv og skadet dusinvis av uskyldige mennesker på London Bridge og Borough Market.

Terorristene skal ha kjørt en varebil inn i folkemengder på broen og deretter hoppet ut med kniver. De skal ha ropt «Dette er for Allah» mens de gikk løs på uskyldige med knivene. Etter rundt åtte minutter ankom væpnet politi som benyttet seg av 50 runder med ammunisjon og drepte terroristene på plassen.

Statsministeren mente at introduksjonen av nye regler for kyberrommet (cyberspace) ville ta fra ekstremistene deres frisoner på nettet og at teknologiselskapene ikke gjorde nok for å gjennomføre dette.

– Vi kan ikke tillate denne ideologien (Islam red. anm.) frisoner den trenger for å formere seg, men allikevel er det det den gjør, og store selskaper som tilbyr internettbaserte tjenester tillater dem dette, sa May.

– Vi må jobbe med våre allierte demokratiske myndigheter og komme frem til internasjonale avtaler for å regulere kyberrommet for å forhindre spredningen av ekstremistisk og terror-relatert planlegging.

Les også: Facebook innrømmer å ha slettet hundretusenvis av innlegg på en måned

Les også: Google åpner for politisk korrekt sensur i søkeresultatet

INTERNETT: Storbritannias statsminister ønsker å innføre reguleringer for internett etter tre terrorangrep på kort tid.

Statsministeren innrømmet at Storbritannia hadde vært for tolerante overfor ekstremisme og at «pluralistiske» britiske verdier måtte etableres som de overlegne i landet.

Hun advarte også at det var «en ny trend i trusselen vi møter» og at selv om de tre siste terrorangrepene i landet ikke hadde noen felles nettverk, så var de «bundet sammen av ideologisk islamisk ekstremisme».

Myndighetenes manifest forplikter regulering av internettet, inkludert å tvinge internett-leverandører å delta i å bekjempe ekstremisme og gjøre det vanskeligere å finne pornografi.

Les også: Facebook ønsker å sensurere innvandringskritiske innlegg

Les også: Edward Snowden: Facebook brukes til å spionere på folk

Initiativet kommer etter at britiske myndigheter introduserte «The Investigatory Powers Act 2016», som gir sikkerhetsmyndigheter og andre bransjer større kontroll over nettet.

Dette vil gi internett-leverandører mulighet til å føre lister over hvilke nettsider brukerne besøker og lagre disse i 12 måneder for å kunne gi sikkerhetsmyndighetene mulighet for å overvåke kommunikasjon over nettet. Politiet kan også hente ut lagret historikk i nettlesere uten fullmakt eller rettsordre.

Les også: Twitter smugblokkerer politisk ukorrekte

Les også: Facebook sensurer og fjerner innlegg de ikke liker

Storbritannia opplevde i mars at en muslim drepte i mars fem personer i Westminster, mens en muslimsk selvmordsbomber drepte 22 mennesker under en konsert i Manchester for to uker siden.

Reaksjonene har ikke latt vente på seg på nettet. Her er noe av grafikken som er laget siden Mays uttalelser.

Exit mobile version