Site icon Lykten

Bulgaria forbyr arbeide med å fremme radikal islam

Et lovforslag har allerede blitt vedtatt under førstegangsbehandlingen i det bulgarske parlamentet, men må vedtas en gang til for å bli gjeldende lov. Det er det ingen som tviler på vil skje.

Loven kriminaliserer å fremme enhver voldelig ideologi, og å arbeide for å erstatte nasjonale lover eller den bulgarske forfatningen med religiøse lover. Den kriminaliserer også det som i lovframlegget kalles «tvungen anvendelse av religiøse prinsipper», å fremme en «voldelig hellig krig mot ikke-muslimer» og «å agitere for opprettelsen av en islamsk stat (dvs. kalifat).»

«Loven er ikke ment som et angrep på religionen islam, men retter seg mot den ekstremistiske islamistiske ideologien», sier det bulgarske parlamentsmedlemmet Boris Yachev til Breibart. «Radikal islam er en spesielt aggressiv og farlig ideologi som rettferdiggjør vold og drap,» sier Yachev og legger til at ideologien også unnskylder «slaveri og folkemord» som en «systempolitikk». Bulgaria har en muslimsk minoritet på rundt 15 prosent av befolkningen, skriver Clarion Project.

«Det viser seg at problemer med radikale islam som vi ser i en rekke europeiske land allerede eksisterer i Bulgaria,» sa den bulgarske statsministeren Bojko Borisov i en tale i oktober. Ifølge Clarion Project. Han klandret «ekstremt liberale» lover for spredning av radikal islam i landet, samt «finansiering av private strukturer av religiøse samfunn.» Nå strammer han inn.

Islam forsøker å spre seg i Bulgaria

Dette nyhetsinnslaget fra 2011 fra Deutsche Welle, viser at problemet med radikalisering og finansiering av hundrevis av nye moskeer i landet av blant annet Saudi-Arabia, har foregått i lang tid.

Relatert:

Exit mobile version