Site icon Lykten

DANMARK: Sykepleier voldtok kvinnelig pasient på akuttmottak

Det er ingen tvil om at jeg skammer meg og har dårlig samvittighet, sa den muslimske sykepleieren under rettsmøtet torsdag denne uken.

33-åringen har innrømmet overgrepet mot kvinnen, men nektet for at det hele endte i en fullbyrdet voldtekt.

Han ble på fredag dømt til to års fengsel av København Byret.

Mannen fratas også retten til å jobbe som sykepleier.

Utgangspunktet er ett år og to måneder for denne type voldtekter. Men jeg synes at dette var vesentlig mer alvorlig. Derfor krevde jeg to og et halvt år, men dette er urørt land. Vi har ikke sett noe lignende før, sa aktor i saken, Søren Harbo.

Den dømte har anket avgjørelsen.

Overgrepet fant sted tidlig på morgenen den 9. desember i fjor. Kvinnen hadde kommet inn på sykehuset, og ifølge sykepleieren var hun svært beruset.

Jeg berørte henne et par ganger, men hun reagerte nærmest ikke – annen enn noen mumlelyder, sa Loai Khalil Al-Alami i retten.

Les også: Sykepleieren Abukar Gedhi dømt for voldtekt av pasient på Ahus

KØBENHAVN BYRET: Den unge kvinnen skal ha kommet til akuttmottaket på Rigshospitalet i København tidlig en desember morgen i fjor. Den mannlige muslimske sykepleieren som hadde ansvar for henne la den forsvarsløse kvinnen i stabilt sideleie. Deretter voldtok han henne. – Vi har ikke sett noe lignende før, sier aktor i København Byret. (Foto: Frieord.no).

Les også: Ali Abdullah (38) lurte seg inn på sykehus og forgrep seg på fødende kvinne

Han gikk deretter gjennom den unge kvinnens kropp for skader, innen han la henne i stabilt sideleie, slik at hun ikke skulle kveles av sitt eget oppkast.

Den 33-årige muslimske sykepleieren forklarte detaljert hvordan han befølte sin pasient med hendene:

Men så tenker jeg, at det er noe svineri jeg holder på med. Plutselig vender hun seg mot meg og peker på meg. ‘Jeg dreper deg’. Det svarer jeg ikke på, for jeg vet godt at jeg har dummet meg ut, sa Khalil Al-Alimi i retten.

Les også: Diskriminerende at fremmedspråklige sykepleiere må på språkkurs

Til tross for lammelsen sa kvinnen at hun visste hvor hun var og hva som skjedde under overgrepet. Samlet sett skal det hele ha foregått i over 10 minutter.

Han berører meg analt og i skjeden. Det er ikke noe en sykepleier skal gjøre mot meg. Jeg er i sjokk. Han prøver å flytte meg ut til kanten av sengen, sa hun og forklarte om berøringene og at han stoppet når det kom personer inn på sykestua.

Hver gang personalet forlot sykestua fortsatte han berøringene ifølge kvinnen.

Til slutt utviklet det hele seg til en voldtekt.

Les også: Sykehjem i Stavanger ville ikke godta hijab som arbeidsantrekk – mistet kontrakt med kommunen

Loai Khalil Al-Alami er en svært troende sjia-muslim som er medlem i gruppen «Unge muslimer» på Facebook, holder foredrag om religiøse temaer og har skrevet i islamske tidsskrifter.

Han skal være kjent i sjia-muslimske kretser som en person med dyp innsikt i koranen.

Les også: Utenlandsk sykepleier tiltalt for overgrep mot fire pasienter i Bergen

Les også: Mannlig sykepleier av utenlandsk opprinnelse dømt for overgrep og voldtekt av pasienter i Bergen

TALTE PÅ ISLAMSKE MØTER: Loai Khalil Al-Alami er en aktiv deltaker i det sjia-muslimske samfunnet i København. (Foto: Billetto.dk/2016).

Les også: Innvandrere drapstruer sykepleiere og jordmødre på sykehus i Sverige

Exit mobile version