Site icon Lykten

Danmark: syrisk innvandrer tilbød nabo sex med drept kvinne

Ghiath Eddin Sukkar (Foto: Privat).

I det som må beskrives som en makaber historie fra vårt naboland, så kommer det frem at en syrisk innvandrer skal ha kvalt en kvinnelig leietaker, puttet liket hennes i en koffert og satt den fra seg ved et grøntområde nær motorveien mot Helsingør.

Det er også fremlagt bevis at 31-årige Sukkar skal ha hatt sex med liket av kvinnen.

Sukkar er i tillegg tiltalt for å ha voldtatt to andre kvinnelige leeitetakere i sin leilighet ved tidligere anledninger.

Det var den 27. juli ifjor at Ghiath Eddin Sukkar skal ha kranglet med en tidligere leietaker, en italiensk kvinne ved navn Giancarla Coppi (48). Krangelen handlet om et restbeløp av husleie for Coppi, som hadde flyttet ut en uke før.

Da den italienske kvinnen kom tilbake for å kreve pengene, skal Sukkar ha blitt opprørt og en krangel mellom de to startet. Det endte med at Sukkar tok kvelertak på Coppi og drepte henne inne på soverommet hun pleide å leie.

Etter drapet skal Sukkar ha hatt det som beskrives av påtalemyndighetene som «usømmelig atferd med et lik».

Deretter skal han ha gått over til sin nabo og fortalt hva som hadde skjedd. Naboen, som er av iransk opprinnelse og tidligere gått på språkkurs med Sukkar, hadde hørt høye skrik fra leiligheten til Sukkar. Inne på soverommet skal Sukkar ha tilbydt sin iranske nabo å ha sex med liket av den italienske kvinnen.

– Er hun død, spurte hans iranske nabo.

– Hun er virkelig død, svarte Sukkar.

Naboen spurte så om de skulle ringe politiet, fordi hun kanskje kunne hjelpes. Men det ble avvist av Sukkar. Istedenfor spurte Sukkar sin nabo om han kunne hjelpe ham å fjerne liket. Dette ble avvist av naboen som gikk tilbake til sin leilighet.

Sukkar skal så ha puttet den drepte kvinnen i en koffert og plassert henne i nærheten av en motorvei. Kvinnen ble funnet av politiet to dager senere, etter at naboen endelig hadde gått til politiet med informasjonen han visste om drapet. Kvinnen skal kun ha vært iført en sort t-skjorte og ingen andre klær når hun ble funnet i kofferten av politiet.

Når politiet spurte Sukkar om hvorfor hun ikke hadde noen bukser på seg, så svarte han at hun hadde tisset på seg når han drepte henne og at han derfor tok buksene av henne.

Etter den rettsmedisinske undersøkelsen av Giancarla Coppi, så ble det klart at den 48-årige italienske kvinnen ble drept av kvelning. Det ble også funnet blødninger på henne øyne og atskillige skrapemerker på huden henne. Flest på ansiktet og på halsen, men også i kvinnens skritt.

Ytterligere to voldtekter av leietakere

Ghiath Eddin Sukkar er i tillegg til det brutale drapet siktet for voldtekt av to andre kvinner som også leide rom hos ham. Voldtektene skal ha skjedd i henholdsvis mai og juni i 2014, og skal ha blitt begått mot en filippinsk student og en dansk kvinne.

Politiet skal som bevismateriale ha lagt frem syrerens mobiltelefon, en iPhone 5, hvor man blant annet fant nakenbilder av kvinnene, som han har tatt uten deres viten. Disse bildene skal han ha sendt videre til bekjente. Han skal også ha installert et kamera på rommet som kvinnene leide av ham.

Ghiath Eddin Sukkar sitter nå siktet for drap, usømmelig atferd overfor et lik og to tilfeller av voldekter. Han erkjenner at han kvalte den 48-årige leieboeren, men nekter for drap. Han får hjelp av en tolk under rettssaken mot ham som begynte denne uken i Lyngby.

Aktor i saken, Bente Schnack, krever forvaring av Sukkar på bakgrunn av en uttalelse fra Rettslegrådet om hans sinnstilstand.

Dom i saken ventes å falle den 24. juni.

Ingen norske medier har så langt skrevet om saken.

Exit mobile version