Site icon Lykten

Dansk forslag: Send alle asylsøkere til Afrika

Forslaget går ut på at Danmark skal inngå en avtale med et afrikansk land, for eksempel Kenya, og sende alle personer som gis asyl i Danmark dit. Siden kan man bruke bistandspenger for å forsørge flyktningene i leire i Afrika for en betydelig lavere pris.

Dansk Folkeparti sitt mål er at ingen asylsøkere overhodet skal få bli i Danmark, utenom såkalte kvoteflyktninger, melder BT.

– Jeg tror dette umiddelbart vil gjøre Danmark ekstremt uinteressant som land å søke asyl i, og at antallet asylsøknader kommer til å synke når de ikke kan få oppholdstillatelse i Danmark. Vi kommer fortsatt til å oppfylle våre forpliktelser i å hjelpe flyktninger, men vi kommer til å gjøre det på en annen måte, sier partiets innvandringspolitiske talsmann Martin Henriksen til BT.

Forslaget om å outsource mottaket av asylsøkere til Afrika er et av kravene som Dansk Folkeparti stiller til opposisjonspartiet Venstre for å støtte en eventuell borgerlig regjering etter det kommende valget. Venstres politiske talsmann Inger Støjberg uttaler at forslaget er «interessant».

Exit mobile version