Site icon Lykten

Danske patrioter aksjonerte mot stormoské i København

På morgenen tirsdag 22. juni tok en gruppe unge aktivister fra Generasjon Identitet seg opp på stillaset til den pakistanske Madani Masjid-moskéen. Også kjent som Amerikavej-moskéen er den en av Danmarks største moskéer, men den blir nå enda større, med minareter og en ny fasade inspirert av pakistansk arkitektur.

Aktivistene ønsket å protesterer mot denne utvidelsen og draperte stillaset med et 125 kvm stort banner med teksten: «Si nei til islam».

(Foto: Generation Identitær).

Moskéen vil etter utvidelsen romme 1 300 mennesker, og skal også benyttes som et «kultursenter». Generasjon Identitet skriver i en uttalelse på sine nettsider at de mener dette bygget symboliserer en økende islamiseringen av Danmark, og at islam har tatt over området.

Les også: Generasjon Identitet i Danmark kapret Amnesty Internationals markering

Den danske grenen av ungdomsorganisasjonen Generasjon Identitet har de siste månedene gjort seg bemerket med en serie aksjoner mot etablering av stormoskéen på Vesterbro.

(Foto: Generation Identitær).

Økt innflytelse

Generasjon Identitet i Danmark har de siste årene fått økt politisk innflytelse. Begge de innvandringsrealistiske i partiene Danmark som er representert på Folketinget er positive til organisasjonen.

Blant annet har tidligere Generasjon Identitet aktivist Jeppe Veibel Jensen fått en rolle som rådgiver for Nye Borgerlige.

I fjor sendte Generasjon Identitet et brev til samtlige medlemmer av Folketinget, med tittelen «30 tiltak for remigrasjon og til fremme av dansk identitet

Kommentator i Jyllands Posten Morten Uhrskov Jensen var tidlig ute og støttet tiltakene.

Innvandringspolitikk talsmann for Dansk folkeparti Søren Espersen var også på ballen og uttrykte støtte for alle tiltakene på Twitter.

Exit mobile version