Site icon Lykten

Danskene klare til å innføre transportøransvar

Transportøransvar gjør det mulig for regjeringen å pålegge togselskap og rederier å kontrollere passasjerenes papirer.

Det betyr i klartekst at det er transportselskapenes ansvar å påse at de som reiser med dem har alle dokumenter og papirer i orden. Har de ikke det, vil disse selskapene måtte transportere disse personene tilbake igjen til der de startet reisen.

Dermed tar den danske regjeringen nok et forberedende skritt mot å skjerpe den midlertidige grensekontrollen, som i første omgang varer i ti dager.

Må ta ansvar: Transportselskapene kan få ansvaret med å sørge for at reisende har papirer i orden. Her fra Helsingør togstasjon like ved Sverige. Fergen til Helsingborg kan skimtes i høyre side av bildet. Foto: Frieord.

På en felles pressekonferanse med EUs asyl- og migrasjonskommissær, greske Dimitris Avramopoulos, Sveriges migrasjons- og justisminister Morgan Johansson og Tysklands Ole Schröder, statssekretær i innenriksdepartementet, sier Danmarks integrasjonsminister Inger Støjberg:

– Jeg har orientert kommisjonen og landene om den danske avgjørelsen om å innføre midlertidig grensekontroll, og at vi inntil videre ikke har innført transportøransvar. Men hvis det blir nødvendig, vil vi innføre transportøransvar. Det kan skje med kort varsel. Danmark ønsker ikke å bli endestasjon for tusenvis av asylsøkere, sier hun.

Partene møttes til et hastemøte om grensekontroll i Brussel onsdag.

Relatert:

Exit mobile version