Site icon Lykten

DET NYE DANMARK: Antallet voldtekter har eksplodert

Danmark har opplevd en dramatisk økning i antallet anmeldte voldtekter de siste årene. I 2010 registrerte danske myndigheter 439 anmeldte voldtekter, mens man i 2017 opplevde 944, noe som gjør at tallet har doblet seg på kun åtte år.

Les også: Asylsøkere i Danmark må gå på kurs for å lære seg å ikke voldta

I 2010 ble 55 personer dømt for voldtekt. 23 av disse hadde ikke-vestlig bakgrunn, tre var fra andre vestlige land, mens 29 var danske. 41.8 prosent var altså fra ikke-vestlige land. Et bemerkelsesverdig tall, med tanke på at bare 6.7 prosent av den danske befolkingen hadde ikke-vestlig bakgrunn på den tiden.

Les også: Norsk kvinne voldtatt i Danmark på nyttårsaften – politiet leter etter «utenlandsk mann»

DET NYE DANMARK: Vårt naboland har opplevd en dobling i antall anmeldte voldtekter de siste åtte årene. Ikke-vestlige innvandrere står for en klar overvekt av forbryterne i forhold til sitt folketall. (Foto: Frieord.no).

Les også: 84 prosent av alle som siktes for grov kriminalitet i København er innvandrere

Les også: Dansk kjærestepar brutalt mishandlet med kjetting på julaften – afrikanere etterlyst

I 2016 ble 66 personer dømt for voldtekt – av dem hadde 28 (eller 42.5 prosent) ikke-vestlig bakgrunn, til tross for at deres andel av befolkningen bare var 8.5 prosent.

Av de ikke-vestlige etnisitetene som blir anmeldt og dømt for voldtekter i Danmark, kommer somaliere verst ut. I perioden 2010 – 2016 stod somaliere bak de aller fleste voldtektene i gruppen med ikke-vestlig opprinnelse. Hele 18 somaliere ble dømt for voldtekt under disse årene. På «andre plass» kom irakere med 15, deretter tyrkere med 13, libanesere med ti og iranere med ni dømte.

Les også: Innvandrervolden sjokkerer danskene

Personer med vestlig bakgrunn kommer langt ned på voldtektslisten. I perioden 2010 – 2016 ble bare tolv personer fra denne kategorien dømt for voldtekt. Åtte av dem kom fra Øst-Europa.

Når det gjelder danske voldtektsmenn, så kjenner offeret og overgriperen nesten alltid hverandre. Derfor oppklares disse forbrytelsene raskt. Det kan derfor antas at utlendingenes andel av voldtektmennene er ennå høyere, om man hadde klart å oppklare dem like raskt.

Les også: Kvinne voldtatt under gatefest i København

Relatert:

Exit mobile version