Site icon Lykten

Dødens president – 74.000 har mistet livet på tre uker

TAR MAKTEN TIL ENHVER PRIS. (Foto: Joe Biden, 2019). (CC BY-SA 2.0) Gage Skidmore

Den korrupsjonsanklagede og svært upopulære amerikanske presidenten Joe Biden fortsetter å være passiv og uklok i sine avgjørelser. Bare den siste uken har over 20.000 mennesker dødd av det kinesiske koronaviruset. Sammenlagt har over 74.000 mennesker dødd på de første tre ukene Biden har vært i Det hvite hus.

Tallene kommer fra Johns Hopkins University. Center for Disease Control (CDC) forventer at dødstallene vil overstige 500.000 totalt innen den 20. februar. Det hele ble ikke bedre da Joe Biden og hans familie ble observert uten masker stående tett ved siden av hverandre etter innsvergelsen. Dette etter at Biden selv har gått hardt ut med maskepåbud for det amerikanske folket.

Les også: Han sa hva? Joe Bidens rasistiske uttalelser sender sjokkbølger gjennom USA

Bidens administrasjon har kommet under massiv kritikk for å ikke ha gjennomført noen tiltak slik de påstod de skulle da Biden gikk til valg i 2020. Et av tiltakene man har snakket om vil være å gi innbyggerne i ulike delstater reiseforbud til andre delstater. Og å bruke to masker istedenfor en.

Nå kommer også en skandale av episke proporsjoner ut da det viser seg at den demokratiske guvernøren i New York har løyet om sitt ansvar for dødsfallene til over 15.000 pensjonister på pleiehjem. Offisielt gikk guvernøren ut med tall som var kun halvparten så høye. Dette etter at man tok den katastrofale beslutningen om å putte koronasyke inn på pleiehjem, som førte til at dødstallene føk i været.  Guvernør Andrew Cuomo risikerer nå tiltale, rettssak og fengsel.

Også andre demokratiske guvernører som Gavin Newsome fra California, Gretchen Whitmer fra Michigan og Phil Murpy fra New Jersey skal ha hatt lignende anklager mot seg. Det påstås at guvernørene var mer interesserte i å redde sitt eget skinn mot siktelser og rettssaker fra de føderale myndighetene, enn å innrømme feilene og dødsfallene til familiene til de avdøde.

Dødstallene og avsløringene kommer på toppen av en allerede tung første periode for Biden i Det hvite hus. I sin første uke kansellerte han Keystone-rørledningen som automatisk førte titusenvis av amerikanere ut i arbeidsledighet. Han stoppet også en ordre fra den tidligere presidenten, Donald Trump, om å stoppe og senke prisen på livsviktig medisin.

Les også: Bidens helsepolitikk ødelegger millioner av amerikaneres liv – inkludert barn

Joe Biden har i lang tid vært anklaget for korrupsjon, seksuelle overgrep og rasisme. 

Exit mobile version