Site icon Lykten

Donald Trump lover de største skattekuttene i USAs historie

Rammeverket presenteres av Donald Trumps finansminister Steve Mnuchin og skattekuttene ventes å bli positive for såvel familier og individer, som bedrifter.

Mange anser at USA har en svært høy bedriftskatt på rundt 35 prosent. Donald Trump har lovet å senke denne skatten til 15 prosent, først og fremst for de mindre bedriftene.

Det valgløftet gjorde at mange bedriftseiere av små firmaer rundt omkring i USA stemte på Trump i presidentvalget.

Videre har Trump lovet å forenkle skattesystemet i USA. For tiden finnes det syv ulike skattenivåer, basert på inntekt. Trump har snakket om gjøre om disse til tre ulike nivåer istedenfor, der familier og individer dessuten skal få senket skatten sin.

STOER ENDRINGER: Trumps skattereform vil gjøre det lettere for familier og mindre bedrifter.

Finansminister Mnuchin peker blant annet ut den nåværende standardavskrivningen for en familie på 12.600 dollar, som skal økes til 24.000 dollar, som innebærer en reell skattesenkning for hver familie.

Detaljene rundt skatteforslagene kommer å bli presentert ved et senere tilfelle. Det som nå legges frem er visjonen og rammeverket. Trump har som målsetning å implementere det nye skattesystemet etter sommeren, om alt går som planlagt.

Den amerikanske kongressen skal allikevel ha sitt å si rundt dette, noe som eventuelt kan komme til å sprekke den planlagte tidsrammen for skattekuttene og endringene i systemet. Eventuelt kommer det demokratiske partiet til å forsøke å sabotere forslagene.

I en urelatert nyhet fra USA nevnes det at hele senatet med sine 100 delegater i går ble invitert til Det hvite hus for å få en oppdatering om utvikling rundt Nord-Korea. Dette er en ekstremt uvanlig handling av en president. Det kan muligens være et tydelig signal på at situasjonen rundt Nord-Korea holder på å eskalere, noe som andre internasjonale nyheter har rapportert om de siste dagene.

Exit mobile version