Site icon Lykten

Dr. Fauci slår ned Woodwards bok: «Trump forvrengte ingenting»

(Skjermbilde/Fox News).

Dr. Fauci har også imøtegodt stater fra Woodwards bok om at presidenten er «ufokusert» og at hans «eneste fokus er å bli gjenvalgt».

«Jeg husker ikke det i det hele tatt», sier Fauci. Birx og Refield som var tilstede på møtene har også sagt det samme under ed.

Det var den 7. februar, to dager etter at president Trump ble frikjent for anklagene av senatets riksrett, at han ga et lenger intervju med veteran-journalisten Bob Woodward, kjent fra Watergate-skandalen under daværende president Richard Nixon.

Trump tillot at samtalene ble tatt opp. Istedenfor å snakke om riksretten, så ble Woodward «overrasket» over at Trump var fokusert på Covid-19, det dødelige viruset som hadde satt skrekk i Wuhan, Kina, mens Dr. Fauci og WHO (Verdens helseorganisasjon) snakket ned risikoen og smitteomfanget.

Anthony S. Fauci, M.D., Director, National Institute of Allergy and Infectious Diseases (NIAID), National Institutes of Health (NIH). Credit: NIH (CC BY 2.0)

«Dette er dødelig materiale», fortalte Trump til Woodward, og la til at viruset mulig var fem ganger «mer dødelig» enn influensa. Trump fortalte også Woodward at viruset var luftbåret (dette mens WHO uttrykkelig sa det ikke var det, og påsto i januar at det ikke kunne smitte fra menneske til menneske).

Fauci på sin side, fortalte Newsmax TV den 21. januar at det hele ikke var en stor sak.

«Selvsagt, du må ta det alvorlig og gjøre de tingene CDC (Helse og omsorgsdepartementet) og Sikkerhetsdepartementet gjør. Men det er ikke en stor trussel til menneskene i USA og det er ikke noe som innbyggerne i USA nå trenger å være bekymret for», uttalte Fauci den 21. januar.

Den 17. februar fortsatte Fauci å nedvurdere viruset – og sa at viruset er «minimalt» og at mennesker ikke trenger å bære masker.

(Skjermbilde/USA Today).

Med andre ord, Trump gjorde det Biden hevder han vil gjøre, å lytte på vitenskapsmennene.

Allikevel, dager før Trumps intervju den 7. februar med Woodward, innførte han reiserestriksjoner fra Kina etter anbefaling fra hans sikkerhetsrådgivere – for deretter å bli kalt en person med «fremmedfrykt» av Joe Biden og Nancy Pelosi.

Tre uker senere, inviterte nettopp Nancy Pelosi mennesker å komme til Chinatown, uten masker, og sa «Alt er helt fint her».

I dag sitter Pelosi på MSNBC og hevder at «Trumps forsinkelse, fordreining og fornektelse er ansvarlig for mange av de dødsfallene vi har i dag.»

Samtidig ventet WHO helt til 11. mars for å erklære en pandemi.

Og så, CNNs «vi har deg»-moment er dette: Trump innrømmet også til Woodward i et oppfølgingsintervju den 19. mars at han med vilje nedtonet viruset for å unngå panikk.

«Jeg ønsket alltid å nedtone det», sa han, og la til: «Jeg foretrekker fremdeles å nedtone det for å ikke skape panikk».

CNN overser med andre ord Fauci, Pelosi og Bidens nedtoning av viruset – og sistnevnte kalte Trump fremmedfientlig for hans reiserestriksjoner for Kina. Tre dager senere annonserte Trump restriksjoner for reise fra Kina, et trekk foreslått fra hans nasjonale sikkerhetsråd – selv om Trump i ettertid har uttalt at han alene støttet reiserestriksjonene.

Allikevel, Trump fortsatte å offentlige nedtone farene med viruset. Februar ble en tapt måned. Woodwards syn på dette er som en tapt mulighet for Trump å «resette lederskapsklokken» etter at han ble fortalt at dette var en «en gang i livet helsefare» ifølge CNN.

Med andre ord – Trump tok viruset seriøst, innførte reiserestriksjoner, ble kalt fremmedfiendtlig for det og er nå under angrep for å ha nedtonet det slik hans rådgivere, Pelosi, WHO og andre gjorde for å unngå offentlig panikk.

Tiden vil vise om denne siste «avsløringen» vil feste seg. Det som er bekymringsverdig er når statseide nyhetskanaler som NRK henger seg på venstremedia i USA, som åpenlyst støtter Demokratene og Joe Biden, sitt propgandaangrep og videreformidler falske nyheter til sine seere og lesere i Norge.

Exit mobile version